Home » Actueel » Binotto: “Mercedes op dit moment een betere auto dan Ferrari”

Binotto: “Mercedes op dit moment een betere auto dan Ferrari”

Mercedes AMG heeft op dit moment een betere auto dan Ferrari. Dat heeft Ferrari-teambaas en technisch eindverantwoordelijke Mattia Binotto gezegd. Ferrari liet in de eerste vier weekends bij vlagen een fenomenale snelheid zien, maar op de beslissende momenten had Mercedes het voortouw. Binotto geeft toe dat de Mercedes nu “iets beter” is, maar dat het verschil in het Wereldkampioenschap tussen de twee teams niet representatief is.

Mercedes behaalde met vier dubbelzeges op rij de maximale score in de eerste vier ronden van het Wereldkampioenschap, maar staat in de stand bij de constructeurs nu al 74 punten achter het team uit Brackley.

“Ik denk dat, na vier races in het seizoen zonder overwinning voor Ferrari en vier overwinningen voor Mercedes, er geen twijfel over is dat ze heel sterk zijn en ze hebben zeker, laat ik zeggen, een iets betere auto”, zei Binotto na de race in Azerbaijan.

“Maar ik denk niet dat het gat zo groot is en de punten en resultaten zijn niet representatief voor het ware potentieel van de auto’s.”

Ferrari kon de vorm van de vrije trainingen in de kwalificatie en de race niet consolideren. Sebastian Vettel kon in de race  de Mercedessen achtervolgen, maar kon ze nooit echt bedreigen.

“Ik denk dat als je een auto hebt die snel genoeg is om potentieel de pole te pakken, je over het geheel een goede auto hebt”, zei Binotto, “in de race, ja, we waren niet zo snel als zij, maar we finishten niet op 20 seconden achterstand. Ik denk dat Seb op een of andere manier aan het einde van de race behoorlijk dichtbij kwam en als je naar de delta keek, naar de gemiddelde rondetijd over de race, is het aanzienlijk maar nog steeds klein. Ik denk dat het iets is waarvan we kunnen proberen om het te laten werken en het gat in de nabije toekomst te sluiten.”

F1-Planet.com