Home » Actueel » Binotto: “Moeilijk om de teamorder uit te vaardigen aan Leclerc”

Binotto: “Moeilijk om de teamorder uit te vaardigen aan Leclerc”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft toegegeven dat het hem niet licht is gevallen om teamorders uit te vaardigen Charles Leclerc. Ferrari instrueerde Leclerc in Shanghai om Vettel te laten passeren. De Monegask kende daarna een moeilijke race waarin hij een undercut moest incasseren van Red Bull’s Max Verstappen, lang door moest rijden en na een late stop niet meer in staat was om de aansluiting te hervinden en Verstappen nog te bedreigen voor de vierde plaats.

“Het is zeker moeilijk als team om de order uit te vaardigen”, zegt Binotto, “want we begrijpen de coureurs. Zij moeten zo veel als ze kunnen strijden om voor te blijven.”

“Het was zeker geen gemakkelijk besluit. Ik moet Charles bedanken. De manier waarop hij zich heeft gedragen toont opnieuw dat hij een goede teamplayer is. Maar ik denk dat er een tijd zal komen waarin de situatie simpelweg omgekeerd is. Als team moeten we het aantal punten voor het team maximaliseren. In dat opzicht denk ik dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Binotto staat nog steeds achter het besluit, ook al bleek de switch uiteindelijk niet de gehoopte inhaaljacht op de Mercedessen te ontketenen.

“Ik denk dat wat we op dat moment probeerden was geen tijd te verliezen op de Mercedes voor ons en dat was de enige kans die we hadden op dat moment. We hebben het geprobeerd. Het is niet gelukt. Het was het juiste besluit om de kans aan Seb te geven. Als team hebben we gedaan wat we konden.”

Leclerc zei na de race het besluit om de teamorder uit te vaardigen wilde begrijpen, maar stelt nu dat hij tevreden is met de uitleg die hij van Ferrari kreeg.

“Het was geen gemakkelijk besluit”, herhaalde Leclerc de woorden van zijn teambaas, “ik had problemen met de banden. Dat hadden we allebei. En op dat moment had ik net als Seb het gevoel dat ik sneller was. Maar na een paar ronden achter mij te hebben gereden, waren zijn banden beschadigd geraakt en toen hij voor me kwam werden zijn banden waarschijnlijk ook beschadigd.”

F1-Planet.com