Home » Actueel » Binotto treedt terug als Technisch Directeur Ferrari

Binotto treedt terug als Technisch Directeur Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft zijn functie van Technisch Directeur bij de Scuderia neergelegd. De Italiaan treedt terug uit die rol om zich volledig op zijn taken als teambaas te kunnen concentreren. Hij wordt in die functie niet opgevolgd. In plaats daarvan worden zijn verantwoordelijkheden verdeeld over drie medewerkers. Enrico Cardile zal verantwoordelijk worden voor de wielophanging, David Sanchez voor aërodynamica en het ontwerpproces van de Ferrari voor 2021 zal worden geleid door Simone Resta die begin volgend jaar terugkeert van een jaar als Technisch Directeur bij Alfa Romeo.

“Velen van ons hebben zojuist een nieuwe rol gekregen”, bevestigde Binootto, “Dus we zijn een vrij jong team. Dit heeft ongetwijfeld zijn voordelen, want het geeft je nieuwe ideeën, stimuleert misschien de creativiteit en blijft dynamisch tijdens het ontwikkelen. Tegelijkertijd moet de organisatie worden gecontroleerd. We moeten meer ervaring opdoen en ervoor zorgen dat we als team samen groeien. ”

“Gelukkig heb ik een fantastisch team dat mijn werk een stuk eenvoudiger maakt. Mijn rol is als volgt gedefinieerd: Alle medewerkers moeten zich zo goed kunnen ontwikkelen dat hun gezamenlijke werk ons ​​naar de titel van wereldkampioen leidt. De rollen moeten duidelijk over het hele team worden verdeeld, te beginnen bij de piloten. Ik vergelijk dat vaak met een dirigent, ik zie mezelf een beetje in die rol. In zekere zin is het aan mij om het beste uit de Ferrari-muzikanten te halen. Ik bouw de auto niet zelf, ik ben de coördinator. Bij ons is heel weinig veranderd, er zijn nog steeds dezelfde, geweldige solisten. Ik ben een vriend van continuïteit. Daarom zijn de belangrijkste aspecten ongewijzigd gebleven.”

Binotto stelt dat er geen sprake is van een plotselinge reorganisatie, maar dat het team sinds zijn komst al niet meer zo’n platte organisatiestructuur heeft als eerder het geval was.

“Sinds ik ben benoemd tot teamleider, hebben we intern iets gereorganiseerd, omdat ik vooral op technisch gebied moet worden ondersteund. Het is niet meer hetzelfde team en het is niet helemaal waar dat ik een dubbele rol heb “

F1-Planet.com