Home » Actueel » Binotto: “Vettel en Leclerc niet gemakkelijk te managen”

Binotto: “Vettel en Leclerc niet gemakkelijk te managen”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft toegegeven dat het niet mee is gevallen om Sebastian Vettel en Charles Leclerc in hun eerste seizoen als teamgenoten te managen. Ferrari promoveerde Leclerc voor 2019 na één seizoen in de Formule 1 naar het raceteam van de Scuderia, waar hij naast de ervaren Vettel kwam te rijden. Ferrari schaarde zich vroeg in 2019 achter het plan om Vettel in 50/50-situaties het voordeel te geven om de ambities om met de Duitser nu eens echt voor de wereldtitel te kunnen strijden extra kracht bij te zetten. Die stellingname zorgde voor controverse omdat Leclerc zich nadrukkelijk niet wilde schikken in een ondersteunende rol en de situatie werd verder bemoeilijkt door het feit dat de Monegask ook consequent bewees de snellere van de twee te zijn.

Hoewel Leclerc in een aantal races in het begin van het seizoen de snellere was, bevoordeelde Ferrari Vettel, wat ten koste leek te gaan van haar kansen in de race, want waar Leclerc’s strategie werd geofferd, wist Vettel het strategische voordeel vaak niet te benutten doordat hij eenvoudigweg de snelheid miste.

Binotto geeft nu toe dat het managen van de twee kemphanen voor veel hoofdbrekens en frustraties heeft gezorgd. Die frustraties stortten zich bij uitstek uit tijdens de rijdersbriefings na afloop.

“En geloof me, dat dat soort bijeenkomsten aan het begin van het seizoen vol schaamte en was moeilijk te managen,” zei Binotto, “Maar we wennen er nu aan.”

“Tegen het einde van het seizoen werd het steeds comfortabeler, wat betekent dat we er als team aan wennen. In de race kunnen we uiteindelijk nog steeds fouten maken, maar ik ben er vrij zeker van dat fouten deel uitmaken van dit proces.”

Ferrari had zelf belangrijk de hand in die frustraties nadat ze de snellere Leclerc in Australië en Bahrein vroeg om achter Vettel te blijven en in China en Spanje te lang wachtte om posities te wisselen. In Singapore liet het team Vettel zijn teamgenoot via een undercut liet passeren en vervolgens oogluikend toezag hoe de Duitser weigerde om zijn teamgenoot de positie terug te geven. Een week later in Rusland gaf Leclerc zijn teamgenoot een slipstream bij de start, maar weer zou die dat niet terugbetalen. Vettel weigerde een teamorder om Leclerc de positie terug te geven.

“Het was zeker geen gemakkelijke exercitie en iedereen kan zich verbeteren, “zei Binotto. “Maar ik denk dat het proberen ze vanaf het eerste moment in Australië te managen van een andere orde is.”

“Er wordt vaak gezegd dat we ze in de allereerste race hadden moeten laten racen. We zijn er nog steeds erg van overtuigd dat proberen ze te managen de beste manier is om teampunten te scoren wanneer je aan het einde van het seizoen komt.”

“En we geloven dat als je de teampunten aan het einde ook optimaliseert, je ook optimaliseert wat de uitkomst voor de rijders kan zijn. Dus we probeerden ze in de allereerste race te managen.”

Binotto denkt dat het team door de ervaringen van het afgelopen jaar beter gepositioneerd is om de belangen van de twee kemphanen in 2020 nog beter met elkaar te verbinden.

“Ik geloof dat we volgend jaar sterker kunnen zijn,” zei hij. “We hebben nu vóór de race vergaderingen met de coureurs om scenario’s te bespreken, wat er kan gebeuren, wat de strategie van het team kan zijn.”

“En de reden om ze te beheren is hoog omdat ze allebei goede coureurs zijn en als individuen moeten worden gerespecteerd omdat ze beiden bij het starten van de race één doel hebben – niet hun teamgenoot verslaan, maar de eerste zijn onder de geruite vlag.”

 

F1-Planet.com