Home » Actueel » Binotto: “Vettel nog steeds gefocust op wereldtitel met Ferrari”

Binotto: “Vettel nog steeds gefocust op wereldtitel met Ferrari”

Sebastian Vettel is ondanks de tegenslagen in het seizoen 2019 nog altijd onverminderd gefocust op het behalen van een wereldtitel met Ferrari. Dat stelt Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

Vettel wond er bij zijn aantreden bij Ferrari in 2015 geen doekjes om dat hij de wereldtitel voor het eerst sinds 2007 terug wil brengen naar Maranello, maar in al die jaren is het daar nog niet van gekomen. De ambities van de viervoudig wereldkampioen liepen in de eerste seizoenshelft andermaal een deuk. Ferrari verspeelde kansen door verkeerde strategische beslissingen in de race en kwam tekort op de circuits met veel bochten omdat ze het op downforce aflegt tegen Mercedes. Vettel zelf maakte opnieuw op cruciale momenten in races fouten. In Bahrein kende Ferrari een sterk weekend, maar Vettel spinde in een uiterste poging om aan te klampen bij Lewis Hamilton die hem net was gepasseerd. In Canada ging Vettel aan de leiding op het moment dat hij van de baan ging in Turn 3 en naar het oordeel van de stewards terugkeerde op de baan in het spoor van Hamilton. Hij ging als eerste over de finish, maar verloor de overwinning door een tijdstraf. In recente weken legde Ferrari het af tegen Mercedes en het steeds sterker wordende Red Bull Racing.

Door dat alles heeft Vettel na 12 ronden in het Wereldkampioenschap al 94 punten achterstand op Hamilton en daarmee lijken zijn kansen op de wereldtitel in zijn vijfde seizoen bij het team bij voorbaat al verkeken.

Volgens teambaas Mattia Binotto is Vettel er desondanks niet minder op gebrand om zijn doel te bereiken.

“Ik denk dat zijn doel niet is veranderd – wereldkampioen worden met Ferrari”, zegt Binotto, “en hij heeft dat doel heel duidelijk voor ogen. De start van het seizoen was in dat opzicht frustrerend, want het betekent dat hij voor zijn uiteindelijke doel niet in de beste uitgangspositie is om het in 2019 te bereiken.”

“Maar hij heeft zo’n sterk doel, hij weet precies wat hij wil. Ik denk dat hij daarin zijn eigen motivatie vindt en daarbij sluit hij geen enkel compromis, dus hij pusht heel duidelijk, want hij weet waar we naar toe moeten gaan en hij weet precies waar hij naar op zoek is.”

Binotto stelt dat de fouten van Vettel voortkomen uit verwoede pogingen om de tekortkomingen van de Ferrari SF90 te overcompenseren.

“Het is altijd gemakkelijker als je een snellere auto hebt”, zegt Binotto daarover, “hij is heel analytisch in de manier waarop hij naar problemen en het gebrek aan snelheid kijkt en ik denk dat dat het team ook helpt, want uiteindelijk draait het om kijken naar de feiten, begrijpen wat verkeerd is en wat moet worden verbeterd. Ik denk dat hij in dat opzicht de juiste benadering heeft.”

 

F1-Planet.com