Home » Actueel » Bottas blijft in 2019 bij Mercedes

Bottas blijft in 2019 bij Mercedes

Na Lewis Hamilton blijft ook Valtteri Bottas in 2019 coureur van Mercedes. De Fin verlengde evenals zijn teamgenoot zijn contract bij het team. In zijn geval gaat het om een eenjarig contract met een optie voor 2020. Het tweejarige contract dat hij begin 2017 tekende als de opvolger van Nico Rosberg liep aan het einde van dit jaar af.

Bottas zei de laatste weken al dat hij er veel vertrouwen in had dat hij bij het team zou kunnen blijven. Zijn resultaten maskeerden zijn daadwerkelijke prestatieniveau door incidenten en mechanische pech, zo stelde hij.

De prestatieverbetering ten opzichte van een wat wisselvallig eerste seizoen werd door het team herkend en die vormde de sleutel voor de contractverlenging.

“Het is geweldig nieuws dat ik in 2019 voor Mercedes zal rijden en het is leuk dat we het hier in Hockenheim bekendmaken”, zei hij, “niet alleen de thuisrace van Mercedes, maar ook het circuit waar ik mijn eerste single-seater overwinningen behaalde in 2007.”

“Dit jaar heb ik met een winter vol voorbereidingen een goede stap vooruit kunnen maken en ik geloof erin dat er nog meer aan zit te komen. We hebben niet zoveel geluk gehad in de races dit jaar, maar het team weet hoe ik presteer en dat is een geweldig teken van vertrouwen in mij en mijn rijden.”

“Ik geniet van het werken met het team en ook van het feit dat ik teamgenoot ben van Lewis. We hebben een goede relatie – eerlijk en open en altijd met het doel om de juiste resultaten voor Mercedes te halen.”

“We hebben nu een flinke strijd te leveren, dus het is goed om de toekomst duidelijk te hebben voor iedereen. Het betekent dat we ons volledig kunnen concentreren op het gevecht op het kampioenschap.”

“Het is natuurlijk mijn doel om op een hoog niveau te blijven en het overduidelijk te laten zijn voor het team als het aankomt op een besluit over hun plannen voor 2020.”

Teambaas Toto Wolff is blij met de contractverlenging voor de Fin.

“Wij zijn heel blij dat we Valtteri’s contract met Mercedes voor ten minste nog een seizoen hebben verlengd en daarmee voor onze thuisrace in Hockenheim een ongewijzigde rijdersline-up te kunnen bevestigen voor 2019”, zei Wolff.

“Valtteri’s prestaties dit seizoen zijn uitstekend geweest en zonder onze fouten en zijn pech had hij op dit moment het rijderskampioenschap kunnen aanvoeren.”

“Toen wij het besluit namen voor Valtteri voor 2019 ging het niet alleen om zijn snelheid en werkethiek die buiten kijf staan, maar het is ook een kwestie van karakter. Zijn band met het team, inclusief Lewis, is open en gebaseerd op vertrouwen, zonder enige politiek. Dat zijn de ingrediënten die je nodig hebt als je met sterke rivalen in gevecht bent in beide kampioenschappen en ze weerspiegelen de waarden in het team.”

“Ik ben heel blij dat we Valtteri in het team houden en ik kijk ernaar uit om nog veel meer successen met hem te vieren.”

F1-Planet.com