Home » Actueel » Bottas: “Dit is heel ongelukkig”

Bottas: “Dit is heel ongelukkig”

Mercedes-coureur Valtteri Bottas was na afloop van de Grand Prix van Azerbaijan zeer teleurgesteld nadat hij twee ronden voor het einde vanuit leidende positie met een klapband naar de kant moest. De Fin had de leiding overgenomen nadat Sebastian Vettel en Lewis Hamilton een pitstop hadden gemaakt. Bottas reed lang door op de supersofts om laat in de race te wisselen naar de ultrazachte banden. Hij werd daarbij geholpen door de safety car, die de baan in kwam na de crash van de beide Red Bulls. Bottas kon daardoor onder de safety car stoppen en dat dwong Vettel en Hamilton om mee te gaan. Hij behield daardoor de leiding.

Een stuk bodywork op de baan maakte echter dat zijn rechter achterband het bij het ingaan van de 49e ronde met veel geweld begaf. Hij moest de auto daarna enkele bochten verderop parkeren.

“Het is gewoon heel ongelukkig”, zei Bottas na afloop, “ik denk dat dit een moeilijk circuit is. Stratencircuits zijn dat over het algemeen wel. Er zijn veel crashes en dat zal altijd een probleem zijn. Deze keer was het zo ongelukkig.”

“Ik had geen idee dat ik op enig moment over rommel op de baan reed. Ik heb niets gezien en niets gevoeld, dus het was gewoon heel, heel ongelukkig.”

“Het was tot dan toe een goede race. Bij de safety car herstart was alles onder controle, ik kon een beetje een gat trekken, maar toen gebeurde dit. Ik had geen idee dat ik over rommel reed. Ik kan er niet meer over zeggen.”

“In de afgelopen races waren we er steeds vaak dichtbij dat we [Mercedes] zouden winnen. Het goede voor ons als team is dat Lewis won, dus goede punten, maar voor mezelf, yeah… Over twee weken ga ik het weer proberen.”

Gevraagd hoe hij hiervan zou herstellen, antwoordde hij gevat.

“Misschien tien bier en gaat het daarna weer goed. We komen hier wel uit. Natuurlijk moet je problemen altijd achter je laten. Het is onderdeel van het racen, hoewel dit moment heel pijnlijk is.”

Teambaas Toto Wolff had met hem te doen.

“Het moet vreselijk voelen, want hij trok weg van de rest. Dat was voor mij geweldig om te zien. Om dan drie ronden voor het einde te verliezen door rommel op de baan is gewoon wreed.”

F1-Planet.com