Home » Actueel » Bottas: “Ferrari en Red Bull een beetje te snel”

Bottas: “Ferrari en Red Bull een beetje te snel”

Ferrari en Red Bull Racing waren voor Mercedes op vrijdag een beetje te snel tijdens de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Rusland in Sochi. Dat heeft Valtteri Bottas gezegd na wat geen gemakkelijke dag was voor de regerend constructeurskampioen. Mercedes kon aanvankelijk goed meekomen in de rondetijden, maar zag haar concurrenten in het vervolg van de tweede vrije training serieus versnellen. Max Verstappen zette een 1:33.162 en bleef daarmee Charles Leclerc 0,1 seconde voor. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton eindigden als derde en vierde op 0,6 respectievelijk 0,7 seconde.

“Het is altijd leuk op dit circuit”, zei Bottas, die de race in 2017 won, “Red Bull en Ferrari waren vandaag alleen een beetje te snel.”

“De balans van de auto voelde goed. Ik had gewoon moeite met de algehele grip”, zei hij, “al het andere voelde ok, maar we moeten nog wel wat vinden als we in morgen het gevecht voor pole willen zijn.”

‘We zullen de data vanavond evalueren en zien wat we beter kunnen doen. De banden zijn de sleutel voor een goede performance op dit circuit en we moeten proberen meer uit de zachte band te halen in een enkele ronde, maar onze prestaties op de medium en harde band zagen er relatief heel behoorlijk uit.”

“Ik hoop dat het morgen regent. Ik denk dat we een betere kans zullen hebben in een natte kwalificatie.”

Lewis Hamilton was eveneens nog niet tevreden.

“Ik denk niet dat we het maximale uit de auto halen”, zei Hamilton “en dat is waarschijnlijk het grootste probleem dat we in de laatste drie races hebben gehad.”

“Het begon niet slecht. Het verbeterde alleen niet echt terwijl anderen flinke progressie boekten. We verliezen acht tienden tot een seconde of iets dergelijks ten opzichte van de Ferrari op de rechte stukken. Maar niettemin zijn we ons blijven verbetreen, maar zij hebben zich serieus verbeterd.”

“Dus we hebben geprobeerd uit te vinden hoe we de auto kunnen verbeteren, maar het is geen gemakkelijke klus.”

Ook Hamilton hoopt op regen op zaterdag.

“Ik hoop gewoon dat het gaat regenen. Ik hoorde dat er regen komt morgen.”

F1-Planet.com