Home » Actueel » Bottas geeft Mercedes W09 shakedown in Silverstone

Bottas geeft Mercedes W09 shakedown in Silverstone

Valtteri Bottas heeft op dinsdagochtend de Mercedes W09 z’n shakedown gegeven op het circuit van Silverstone. De nieuwe Mercedes is de zevende auto voor het Wereldkampioenschap 2018 die naar buiten komt. De Fin had de eer om de auto door zijn eerste meters te loodsen. Lewis Hamilton nam het stuur na 50 van de maximale 100 kilometer in de middag over. De auto wordt later op donderdag officieel gepresenteerd op het Britse circuit.

Bottas begon de test op een nat en koud circuit op gestandaardiseerde regenbanden, maar kon later in de ochtend toch de droog-weer-banden laten monteren. De Mercedes W09 is zichtbare een doorontwikkeling van de wat grillige W08. De lange wielbasis is gebleven en het team uit Brackley heeft zoals vaker een aantal zeer interessante nieuwe details toegevoegd aan de auto. Rond de sidepods zeer veel details met een gelaagdheid van aërodynamische delen op de step plane direct voor de side pods. Daarboven twee grotere plateaus die in de hoek van het chassis. De horizontale lagen worden aangevuld door drie opstaande delen in de podwing constructie. Het grootste deel buigt over de sidepod en zorgt via een bevestiging in het midden daardoor voor nog eens twee extra slot gaps bovenop de sidepod. De sidepods krijgen door het samenspel van deze delen een zeer gelaagde werking, waardoor de luchtstromen nog gedetailleerder worden verdeeld en gestuurd richting de achterkant.

De sidepods zijn bij de W09 aanzienlijk kleiner. Het team heeft hier zoals veel teams gekozen voor het Ferrari-concept met een hooggeplaatste, horizontale luchthapper met een hoogte van nog maar hooguit een tiental centimeters, een teken dat de fabrikanten de koeling van de power units in het vijfde jaar steeds beter beheersen. Daarmee in verband staat wel de relatief grote airbox, die voor het merendeel van de koeling moet instaan.

Nieuw is de halo en die heeft bij Mercedes een wat bredere basis waar de halo ring samenkomt met zijn opstand. Ook dat om de luchtstroom zo weinig mogelijk te verstoren.

Aan de achterkant maakt het team maximaal gebruik van de ruimte achter de rug van de engine cover met de verlengende fin die het effect van de verboden sharkfin moet simuleren. Mercedes heeft zich ingespannen om de packaging nog compacter te maken en een extreme cokebottle shape is het resultaat. De wielophangingsdelen aan de achterkant lopen in een lichte hoek wat op voor ze samenkomen voor het achterwiel.

 

 

F1-Planet.com