Home » Actueel » Bottas: “Mijn beste race ooit”

Bottas: “Mijn beste race ooit”

Mercedes-coureur Valtteri Bottas was na afloop van de Grand Prix van Australië heel blij met zijn overwinning. De Fin reed vanaf de start de perfecte race. Hij kwam heel goed van zijn plek, hield het tempo hoog en reed zijn eigen race, ook toen Lewis Hamilton al in ronde 16 naar de pits ging. Bottas bouwde in de tweede helft van de race zijn marge verder uit en de overwinning zou nooit meer in twijfel zijn. Hij behaalde bovendien een extra punt door het zetten van de snelste ronde in de race. Hij behaalt met de zege in Melbourne zijn vierde overwinning in de Formule 1.

Bottas sprak na afloop van zijn beste race ooit.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen”, zei hij onder het podium, “de start was heel goed. Het was absoluut mijn beste race ooit. Ik weet niet wat er gebeurde. Het voelde gewoon zo goed en alles was onder controle.”

“De auto was zo goed vandaag. Echt heel fijn en ik moet van vandaag gaan genieten.”

Bottas’ ruime marge op zijn teamgenoot Lewis Hamilton maakte dat hij de ruimte en mogelijkheden had om voor het extra punt te gaan door een poging te doen om de snelste ronde te zetten. Daarin slaagde hij. Een ronde voor de finish, in de 57e ronde, zette hij een 1:25.580.

“Ik wist dat het een nieuwe regel is voor dit jaar en omdat ik echt een goede snelheid had, wilde ik daarvoor gaan aan het einde”, verklaarde hij.

“Het is altijd een risico op versleten banden, maar het was het waard. Ik ben blij en kan niet wachten voor de volgende race.”

Bottas droeg zijn overwinning op zondag op aan de donderdag overleden Racedirecteur Charlie Whiting, wiens dood de F1 bij het aanbreken van het weekend schokte.

“Ik wil alleen maar zeggen: bedankt Charlie. Deze overwinning is voor Charlie en al zijn werk voor de Formule 1. Hij heeft enorm veel gedaan. Wat hij heeft gedaan, betekent heel veel voor ons als coureurs.”

Zijn teamgenoot Lewis Hamilton prees Bottas voor zijn sterke race.

“Het is een goed weekend voor het team, dus ik moet blij zijn voor iedereen”, zei Hamilton, die voor de zesde keer van pole startte en voor de vijfde keer als tweede finishte.

“Valtteri heeft een ongelooflijke race gereden vandaag, dus hij heeft het verdiend”, zei hij, “we hebben werk te doen, maar het is meer dan waar we als team op hadden kunnen hopen.”

Hamilton stelde dat het “een beetje frustrerend was om als je tot dat moment een goed weekend hebt gehad”, de overwinning te verliezen bij de start, “maar ik zal harder werken om het de volgende keer beter te doen.”

F1-Planet.com