Home » Actueel » Bottas: “Nog ver verwijderd van de vorm die ik wil hebben”

Bottas: “Nog ver verwijderd van de vorm die ik wil hebben”

Mercedes-coureur Valtteri Bottas is naar eigen zeggen nog ver verwijderd van de vorm die hij wil hebben. De Fin maakt dit seizoen een beter seizoen door dan vorig jaar. Hij staat in 2019 in rondetijden dichter bij teamgenoot Lewis Hamilton, stond in de eerste seizoenshelft vier keer op pole-position, maar desondanks won hij nog geen race. In het kampioenschap heeft Lewis Hamilton inmiddels al 62 punten voorsprong op zijn teamgenoot.

Bottas erkent dat hij nog niet de vorm heeft om een heel seizoen achtereen zo constant te presteren dat hij een succesvolle greep naar het Wereldkampioenschap kan doen. Hij zegt nog niet het niveau te hebben om dat te doen.

“Ik ben er nog niet, maar ik word naarmate ik ouder word steeds beter”, zegt Bottas, die in maart 30 jaar werd, “ik heb nog veel jaren te gaan en ik blijf voortdurend leren en voel me van jaar tot jaar steeds meer op mijn gemak in de auto.”

“Ik ben nog steeds ver verwijderd van wat ik geloof dat ik kan en mijn doel is om veel, veel beter te worden dan ik nu ben. We blijven daar aan werken.”

“Het is absoluut een beter gevoel voor het einde van het jaar. Ik voel ook veel goede steun van het team en het verschil in punten is er niet een van dag en nacht.”

“Je weet nooit wat er gebeurt in het kampioenschap. Er zouden zich mogelijkheden voor kunnen doen voor het kampioenschap, dus het is niet nodig om op te geven. We hebben nog zeven races te gaan en er kan van alles gebeuren.”

“Het geeft me vertrouwen om te zien dat ik kan presteren. Ik twijfel er niet aan dat ik dat ik op m’n best kan presteren als de hoop op de titel en de motivatie er is. Ik weet dat ik het kan.”

“Ik kijk uit naar Singapore, weer een race die in het verleden moeilijk is geweest. Lewis is daar altijd heel sterk geweest. Wij zullen ons enorm inzetten om een goed en sterk weekend te hebben.”

F1-Planet.com