Home » Actueel » Bottas: “Teleurgesteld en verbaasd door periode zonder overwinningen”

Bottas: “Teleurgesteld en verbaasd door periode zonder overwinningen”

Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft gezegd dat hij teleurgesteld en verbaasd is dat hij in dit seizoen tot op heden nog geen overwinning heeft behaald. De 29-jarige Fin was er een paar keer dichtbij, maar door pech en incidenten is het er in dit seizoen nog niet van gekomen.

In Azerbaijan leidde hij de race op het moment dat hij twee ronden voor de finish een klapband opliep. In Frankrijk werd hij door Sebastian Vettel geraakt in de beginfase en viel ver terug. In Oostenrijk startte hij van pole, maar viel daar uit met een versnellingsbakprobleem. In andere races, zoals in Duitsland en Monza, werden zijn kansen door het team beteugeld omwille van de kampioenschapsaspiraties van zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

“Voor mij is het behoorlijk teleurstellend en ongelooflijk dat ik dit jaar nog geen race heb gewonnen”, zegt hij, “ik ben er heel vaak dichtbij geweest, vooral in het eerste derde deel van het seizoen.”

“Ik wil echt races winnen. Daarom ben ik hier.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf recent toe dat zijn team er niet aan zal ontkomen om op een gegeven moment te gaan denken aan teamorders, waarbij Bottas een supportrol zou spelen voor Hamilton. De Engelsman heeft inmiddels 97 punten meer dan zijn teamgenoot.
Bottas denkt echter niet dat hij alleen kan winnen als de wereldtitel voor Hamilton zeker is gesteld.
“Ik denk niet dat de enige manier is wanneer Lewis veilig is in de titelstrijd. Als ik goede snelheid heb, een goede kwalificatie en sterk ben in de race, dan kan ik absoluut winnen, maar het is zeker een stuk eenvoudiger als Lewis de titel binnenhaalt.”
“Ik wil er nog niet te veel aan. Zolang ik goed presteer, dan krijg ik hopelijk de resultaten die ik verdien.”
Bottas ziet Singapore als een goede kans vanwege het traditioneel onvoorspelbare verloop van de races.
“Je weet het nooit. Je hebt gezien wat daar vorig jaar gebeurde. Het is racen en we gaan er met de mindset naar toe dat alles mogelijk is. Hopelijk kunnen we er competitiever zijn dan vorig jaar, vergeleken met andere teams.”

“Het is lastig op het moment”, geeft hij toe, “Ferrari is overal snel. Red Bull zal snel zijn in Singapore. Wij weten niet echt hoe competitief we zullen zijn, maar we gaan er naar toe om te proberen meer punten te scoren dan Ferrari.”

Bottas denkt dat Mercedes en Ferrari de rest van het jaar aan elkaar gewaagd zullen blijven.

“Het is niet veel. Ik denk dat zij iets meer vermogen hebben, iets meer rechte-lijnsnelheid en in de bochten is het verschil minimaal. Het hangt af van de bochten, het hangt ervan af welk team de banden beter werkend krijgt.”

“In Spa hadden we blaren op de banden, in Monza had Ferrari dat en wij niet.”

“Het is heel close, er zit niet zoveel verschil tussen de auto’s dus het zal interessant zijn om te zien in Singapore of we voor dat type circuit verbeteringen hebben gerealiseerd, maar ik denk dat het op alle aankomende circuits echt afhangt van hoe goed de upgrades zijn die we brengen en van welke upgrades zij brengen.”

“Een kleine stap kan een heel groot voordeel betekenen.”

F1-Planet.com