Home » Actueel » Bottas: “Ik verloor de race bij de start”

Bottas: “Ik verloor de race bij de start”

Mercedes’ Valtteri Bottas stelde na de Grand Prix van Brazilië dat hij de race had verloren bij de start. De Fin startte vanaf pole position, maar zag Sebastian Vettel langs de binnenkant als eerste de eerste bocht in gaan. De Ferrari had de betere start. Bottas zelf kampte met te veel wielspin bij het wegkomen.

“Voor mij was het probleem de wielspin in het begin. Zodra ik de koppeling los liet, verloor ik de tractie. Ik had wielspin en een slechte start. Ik probeerde de binnenkant af te dekken, maar toen ik in de spiegel keek, kon ik Seb nergens zien. Ik denk dat hij via de binnenkant zou komen en dat deed hij.”

Bottas probeerde vanuit Turn 1 nog aan te klampen, maar het was te laat. Hij zou in het vervolg Vettel de gehele race onder druk houden, maar kon hem niet meer bedreigen. De undercut bij de pitstops pakte net niet uit zoals hij hoopte.

“Ik probeerde hem nog onder druk te zetten, maar dat leidde tot niets.”

“Onze snelheid was vandaag min of meer vergelijkbaar. Er was niet zoveel snelheidsverschil. Als ik als eerste uit Turn 1 zou zijn gekomen, zou het een behoorlijk andere race zijn geweest, maar als en als…”

“We probeerden heel veel druk op Seb te zetten en hem bij te houden, dichtbij te komen, vooral rond de pitstop. Toen ik dichterbij kwam, besloten we te stoppen en de undercut te proberen, maar het was niet genoeg. Ik kwam behoorlijk dichtbij toen hij uit de pits kwam, maar net niet genoeg om te kunnen proberen in te halen. Dus yeah, ik ben teleurgesteld na een goede dag gisteren en het was ook niet goed voor mij voor de strijd die we hebben om de tweede plaats. Hij heeft nu een behoorlijke leidende positie, dus we hebben wonderen nodig in Abu Dhabi.”

Vettel heeft dankzij zijn overwinning nu 22 punten voorsprong op Bottas voor de tweede plaats. De Fin kan die alleen nog overnemen als hij in Abu Dhabi wint en Vettel niet scoort.

admin