Home » Actueel » Bottas verwacht niet dat Mercedes’ Fase 2 Ferrari zal evenaren

Bottas verwacht niet dat Mercedes’ Fase 2 Ferrari zal evenaren

Mercedes-coureur Valtteri Bottas verwacht niet dat Mercedes met haar nieuwe ‘Fase 2′ power unit upgrade het motorvermogen van Ferrari zal kunnen evenaren. De Duitse fabrikant introduceert in Canada haar eerste motorupgrade in 2019. Lewis Hamilton onthulde eerder dat het merk de power unit in allerlei aspecten met kleine stapjes heeft verbeterd. Hij benadrukte dat het in deze fase van de technologie niet meer voor de hand ligt dat heel grote stappen ineens worden gezet. In plaats daarvan moeten de coureurs zich tevreden stellen met elk kleine beetje motorvermogen en verbeterde bestuurbaarheid.

Zijn teamgenoot Valtteri Bottas bevestigt de zienswijze van Hamilton. Hij verwacht niet dat Mercedes Ferrari met deze upgrade zal verslaan of maar zal evenaren op de lange rechte stukken.

“We verwachten natuurlijk een klein beetje vermogenswinst van een verse motor, maar we verwachten dat het een kleine stap vooruit zal zijn.”

“We denken niet dat het genoeg is om Ferrari’s snelheid in een rechte lijn te evenaren. Zij zullen daarin de bovenhand hebben, maar wij zullen onze sterke punten in andere gebieden hebben. Ik kijk ernaar uit om hem te proberen.”

Bottas is blij met de komst van de power unit voor het vermogensgevoelige circuit van Canada, temeer omdat al Mercedes’ concurrenten al een upgrade naar het circuit hebben gebracht.

“Ik denk dat die op het juiste moment komt, want de eerste motor loopt tegen het einde van zijn leven, dus we hadden absoluut snel een nieuwe nodig.”

“Het is fijn om de upgrade hier te hebben in vergelijking met Monaco. De motor is hier veel waardevoller, dus de timing is goed. Maar we moeten zien wat werkt en hoe groot het voordeel is ten opzichte van de andere.”

Bottas verwacht dat het in Montreal opnieuw een felle strijd zal worden met kleine verschillen.

“Ik denk dat het close zal worden en dat is vaak zo op dit circuit, omdat het relatief kort is. We zijn niet zoveel plekken waar je een groot verschil kunt maken. Daarbij is het in de kwalificaties heel close geweest tussen mij en Lewis, dus ik verwacht dat het honderdsten, zo niet duizendsten zullen worden [die het verschil maken].”

“Ik moet ervoor zorgen dat die honderdsten en duizendsten aan mijn kant staan. Ik zal ze moeten vinden in de training en, samen met het team, de perfecte setup moeten vinden.”

F1-Planet.com