Home » Actueel » Bottas weet waar de sleutel van Hamilton’s snelheid ligt

Bottas weet waar de sleutel van Hamilton’s snelheid ligt

Mercedes-coureur Valtteri Bottas heeft gezegd dat er wat hem betreft geen mysteries zijn rond de snelheid die zijn teamgenoot Lewis Hamilton dit jaar heeft laten zien. De Engelsman behaalde in dit seizoen tot op heden 9 pole-positions en 9 overwinningen. Zowel op kwalificatie- als op racesnelheid legde Bottas het vaak af tegen zijn teamgenoot, maar toch zegt hij te weten op welke punten hij zich moet verbeteren.

“Er is echt niets dat ik niet heb begrepen”, zegt Bottas over het krachtverschil met Hamilton, “er is altijd een verklaring geweest of ik heb gezien waarom er verschillen zijn.”

Bottas stelt dat Hamilton vaak consistent meer snelheid mee weet te nemen door de bochten.

“Ik begrijp het als hij sneller is en er zijn een paar bochten waarin ik het moeilijker heb dan hij. Soms heb ik het voor elkaar, maar hij pakt hem elke keer.”

“Maar het kan ook andersom het geval zijn. Ik kan in sommige bochten sneller zijn waar hij meer moeite heeft, maar voor mij is er altijd een verklaring geweest en je kunt altijd uitvinden waarom.”

Bottas stelt dat een andere kracht van Hamilton is dat hij in uiteenlopende omstandigheden heel constant kan presteren.

“Wat de omstandigheden ook zijn – wind, temperatuur, nat of droog – hij kan zich heel goed aanpassen.”

“Het was natuurlijk heel moeilijk om iets over Lewis te zeggen voordat ik bij het team kwam. Ik wist niet anders dan dat hij een goede coureur is”, zegt hij, “normaal gesproken creëer ik niets in mijn hoofd als ik een persoon niet ken.”

“Het enige dat ik kan zeggen is dat toen ik bij het team kwam, ik hem een beetje beter heb leren kennen en hij is heel aardig en werkt hard. Misschien veel harder dan veel mensen denken.”

F1-Planet.com