Home » Actueel » Boullier: “McLaren moet ambities bijstellen”

Boullier: “McLaren moet ambities bijstellen”

McLaren-teambaas Eric Boullier stelt dat zijn team haar ambities moet bijstellen na de teleurstellende Grand Prix van China. Het team kwam snelheid tekort en kwalificeerde zich slechts als dertiende en veertiende. In de race was de zevende plaats van Fernando Alonso het hoogst haalbare. Stoffel Vandoorne finishte als dertiende, dichtbij de plek vanwaar hij startte.

Teambaas Eric Boullier denkt dat zijn team de lat met de MCL33 mogelijk niet hoog genoeg heeft gelegd en daar nu de prijs van betaald.

“De auto matcht de doelstellingen, dus misschien was de doelstelling niet de juiste”, zei de Fransman, “dus we moeten opnieuw bekijken welke ambities we moeten realiseren.”

“De auto is volgens de coureurs nog steeds goed in balans. Ze zijn heel blij met de balans van de auto.”

Het team heeft volgens Boullier desondanks op alle vlakken de snelheid te verbeteren.

“We moeten de auto gewoon sneller maken in de bochten en in een rechte lijn”, stelt hij.

Boullier stelt dat het team nog veel terrein goed te maken heeft ten opzichte van de andere teams met Renault-motoren.

“We hebben dezelfde auto als Renault en Red Bull en wij liggen achter, dus we kunnen ons niet verstoppen. Het is niet anders dan een feit.”

“We moeten begrijpen waarom we langzaam zijn in de kwalificatie, waarom we beter zijn in de race en waarom we achter de andere Renault-teams staan. Punt uit.”

“Er zijn na Bahrein natuurlijk wat vragen gesteld. De onderzoeken zijn nog steeds gaande, want we moeten het oplossen en dat zullen we ook doen. We staan op het punt om het op te lossen.”

McLaren heeft de Grand Prix van Spanje over een maand als doel gesteld om een grote serie upgrades te introduceren om de auto te verbeteren.

“Het is moeilijk en we zijn absoluut niet blij waar we vandaag staan”, zei Boullier, “we hebben heel veel in de pijplijn, dus hopelijk helpt dat ons om het gat dat we hebben een klein beetje te dichten.”

“Het is absoluut niet wat iedereen verwachtte, maar het is niet gemakkelijk om de stap te zetten en de top-3 te achterhalen.”

Fernando Alonso stelt dat het team motivatie kan putten uit het feit dat op zondag met een Renault-motor de overwinning werd behaald.

“Ik denk dat het een beetje te optimistisch was om te denken aan de overwinning”, zei Alonso, “maar het toont het potentieel van de power unit en geeft ons goede motivatie dat de power unit in staat is om mee te kunnen vechten als wij het goed doen aan de chassis-kant.”

“We zijn er nog niet. We moeten het gat dichten en we moeten aan de chassis-kant harder werken. We weten dat we ons moeten verbeteren, daar is geen twijfel over. We kunnen dat niet verhullen, maar tegelijkertijd doen we ons werk op zondagen om zoveel mogelijk punten te scoren voor het team.”

Alonso is gegeven de snelheid van de MCL33 niet ontevreden over zijn drie opeenvolgende puntfinishes tot nu toe in 2018. Hij staat nu zesde in de stand bij de coureurs met 22 punten.

“Ik denk dat we op zondag om verschillende redenen op zondag de resultaten leveren. Soms hebben we wat geluk gehad, soms hadden we een goede strategie, soms goede pitstops. Tot nu toe hebben we geweldige zondagen.”

“Maar zoals ik eerder zei, we moeten de auto blijven verbeteren. We horen nog niet tot de topgroep. We zagen vandaag de Renault-motor de race winnen vandaag, dus dat geeft ons goede motivatie.”

F1-Planet.com