Home » Actueel » Boullier treedt terug bij McLaren

Boullier treedt terug bij McLaren

McLaren’s Racing Director Eric Boullier heeft zijn functie bij het team per direct neergelegd. Dat heeft McLaren op woensdag bevestigd. Het vertrek van de Fransman wordt gevolgd door een reorganisatie van het management team. Het team zet in op een vereenvoudigd leadership team om de huidige problematiek met de MCL33 te lijf te gaan.

In de nieuwe structuur zal COO Simon Roberts tevens de productie-, engineering- en logistieke afdelingen gaan leiden. Andrea Stella wordt Performance Director verantwoordelijk voor Trackside Operations, terwijl Gil de Ferran toetreedt tot de teamleiding als Sporting Director. Volgens het team om de effectiviteit van het pakket van het raceteam inclusief de coureurs en interactie met de FIA te managen.

Voormalig IndyCar-coureur De Ferran was eerder van 2005 tot 2007 in de Formule 1 actief als Sporting Director bij B.A.R./Honda. Nadien keerde hij toch terug als coureur in onder meer de LMP2 en IndyCar. De Ferran werd enkele weken geleden al op consultancybasis bij McLaren gezien.

“Deze veranderingen zijn het begin van een intensief programma van positieve veranderingen in het technische leiderschap van McLaren’s raceorganisatie. Het team zal investeren in het behouden en aantrekken van het beste talent, intern en extern, om McLaren Racing terug te brengen naar de voorkant van de grid”, stelt het team in een verklaring.

McLaren Racing CEO Zak Brown stelt dat het team met de aanpassingen aan de organisatie de problemen vol het hoofd wil gaan bieden.

“De oorzaken zijn systematisch en structureel”, zei Brown over de problemen, “dat vereist een grote verandering van binnenuit.”

“Met de aankondiging van vandaag gaan we de problemen vol te lijf en nemen de eerste stap op weg naar herstel.”

“Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om namens het hele team Eric te bedanken voor zijn diensten en bijdrage aan McLaren en wens hem het beste in zijn toekomstige bezigheden.”

Eric Boullier zei:

“Ik ben heel trots dat ik met zo’n briljant team heb mogen werken in de afgelopen vier jaar, maar ik zie nu in dat het het juiste moment is voor mij om terug te treden. Ik wil iedereen bij McLaren het beste wensen voor de rest van het seizoen en voor de toekomst.”

Het vertrek van Boullier volgt op grote onrust in het team die aan het licht kwam na lekken door medewerkers naar de media en door voormalig teambaas Martin Whitmarsh. Op de werkvloer in Woking zou grote ontevredenheid heersen over de teamleiding en de koers die zij vaart. Zo worden de plannen om uitgerekend nu de problemen met het MCL33-project zo groot zijn te gaan investeren in een IndyCar- en Le Mans-project niet begrepen. De anonieme teamleden stelden dat Boullier “de strijd in de kleedkamer allang had verloren van de spelers”.

Boullier zei in Frankrijk, toen opnieuw een verhaal aan het licht kwam over een bonusschema van chocoladerepen voor overwerk, nog geen plannen te hebben om terug te treden.

F1-Planet.com