Home » Actueel » Boullier verdedigt McLaren na berichten over onvrede in team

Boullier verdedigt McLaren na berichten over onvrede in team

McLaren-teambaas Eric Boullier heeft tijdens de persconferentie van teambazen in Le Castellet op vrijdag zichzelf en de positie van zijn team verdedigd na de berichten over grote onrust en onvrede onder medewerkers op de werkvloer in het McLaren Technology Center in Woking. De Fransman stond in de persconferentie oog in oog met de journalist van The Daily Mail die in het afgelopen weekend al berichtte over de nijpende situatie. In de aanloop naar de Grand Prix vonden nieuwe feiten hun weg in de media.

Zo zouden de McLaren-medewerkers woest zijn over een nieuw ingesteld bonussysteem waarbij Freddo chocoladerepen worden uitgedeeld aan medewerkers die extra lange shifts hebben gedraaid. De medewerkers voelen zich niet serieus genomen door de teamleiding en kunnen niet geloven dat de leiding het personeel daarmee denkt te kunnen motiveren.

“We werken alle uren van de dag, bloed zweet en tranen en ze geven ons Freddo repen van 25 cent”, zei een McLaren medewerker, “de Freddo’s worden uitgedeeld als er een pakket wordt gerealiseerd op een krap schema. We kregen in mei bijvoorbeeld maar twee weken om het upgradepakket voor Spanje te produceren.”

“We werkten allemaal 24/7 om de deadline te halen. We hebben het op tijd gerealiseerd. Dus een week later kreeg al het personeel een Freddo uitgedeeld als “bonus”.  De supervisors die ze moeten uitdelen zouden zich er zelf voor schamen.

Boullier verweerde zich tijdens de persconferentie. De Fransman stelde dat het in een organisatie van 800 mensen onmogelijk is dat iedereen tevreden is, maar zei zich niet te herkennen in het geschetste beeld.

“We zijn met 800 mensen. We krijgen veel steun van de medewerkers en van de engineers”, zei Boullier, “ik denk dat er een paar mensen zijn die mopperen en dat is op een bepaalde manier misschien wel goed voor ons, want we hebben heel veel feedback gekregen en goede feedback.”

“Er zijn wat verhalen gaande over chocolade-gate in de media vandaag, die zijn wat vreemd om te lezen.”

“Nogmaals het was goed, want we hebben tonnen e-mails gekregen van mensen die zeggen: dit is een grap. Er zijn misschien een paar mensen wat knorrig. In elke organisatie heb je wel mensen die het eens zijn of oneens zijn.”

“We weten niet wat het probleem is van die mensen. Ik denk dat we ze hebben uitgenodigd om naar ons toe te komen om te zien wat de problemen zijn in plaats van via de achterdeur te praten.”

Gevraagd of hij zijn ontslag zal aanbieden, is Boullier resoluut.

“Nee ik neem geen ontslag”.

“wat betreft je vraag”, zei hij de journalist van de Daily Mail, “ik weet dat je wat artikelen hebt geschreven. Ik heb kampioenschappen gewonnen met elk team dat ik hiervoor heb gemanaged inclusief de F1 en dit is iets dat je me niet kunt ontzeggen.”

“De auto werkt dit jaar niet zoals we verwachtten, maar we gebruiken dit als een experimentele ervaring, vanochtend waren er bijvoorbeeld weer nieuwe onderdelen op de auto.”

“We willen leren van deze auto en leren van het werken met Renault, want het is een andere partner dan vorig jaar, dus we hebben nieuwe dingen te leren, een aantal technische opties hebben we nog niet verder uitgezocht.”

“Nogmaals het is een reis. In de laatste race brak een van de uitlaten tijdens de race en dit is iets dat we onderzocht hebben, een probleem dat we moesten oplossen en dat is onderdeel van de reis. Het leren werken met Renault, onze nieuwe power unit partner.”

Ermee geconfronteerd dat “medewerkers zich tegen hem hebben gekeerd”, ontkende Boullier.

“Ik denk dat je nu een leugen vertelt”, zei de Fransman.

F1-Planet.com