Home » Actueel » Bratches: “Kritiek op het nieuwe F1-logo een goed teken”

Bratches: “Kritiek op het nieuwe F1-logo een goed teken”

F1’s Commercieel Manager Sean Bratches heeft gezegd dat hij er rekening mee heeft gehouden dat de onthulling van het nieuwe F1-logo op wisselende reacties zou stuiten. Liberty Media en de F1 Group onthulden vorige week na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi het nieuwe logo van de Formule 1. Het stuitte op social media op veel negatieve kritieken. Veel fans zagen geen noodzaak tot verandering en het nieuwe logo viel bij velen niet in de smaak.

Bratches wordt niet van zijn stuk gebracht door de negatieve kritieken stelt dat het een goed teken is dat er kritiek is.

“Dit zijn altijd moeilijke veranderingen – dat is het altijd als je een merk aanpast en vooral als je dat doet bij een merk waarvoor een passie bestaat”, stelt Bratches, “oude logo is er al decennia lang en het heeft de sport goed gediend, maar wij zijn hier niet lichtzinnig aan begonnen. We hebben er lang over nagedacht”.

“Het was voor mij vanaf het moment dat Chase [Carey] mij belde een van de dingen waar ik echt naar wilde kijken. Vanuit mijn perspectief, leek het [oude logo] gedateerd. Het leek niet te laten zien waar de sport naar toe kan.”

“Mensen hebben een mening en het is goed dat mensen die mening uiten, want dat geeft aan dat ze erom geven. En als de zorgdragers van deze sport en het merk, voelen we daar sterk met mee. En uiteindelijk zullen we in de markt laten zien dat dit merk zal overleven en zal bloeien.”

“Wij begrijpen dat bij elke logo-verandering, of dat nu een kleine aanpassing is of een complete ommekeer, mensen daar wisselende meningen over zullen hebben. En dat is goed voor de sport. Iedereen in de F1 heeft een mening. Ik had niet verwacht dat we hier ongeschonden uit zouden komen.”

Het nieuwe logo mocht bij de onthulling bij de coureurs al op lauwe reacties rekenen.

“Ik denk dat het logo dat we hadden al een iconisch logo was”, zei Hamilton, die duidelijk geen reden zag voor aanpassing, “stel je voor dat Ferrari hun logo aanpast, of Mercedes!”

“Ik denk niet dat het nieuwe even iconisch is, maar misschien komt dat nog.”

Vettel was duidelijk in zijn mening: “Ik vond de oude beter.”

Het nieuwe logo moet volgens Bratches beter aansluiten op de verschillende verschijningsvormen in de digitale media.

“Je kunt niet blijven vasthouden aan het oude logo dat rechts uitloopt”, stelt Bratches, “een aantal merken, vooral tegenwoordig, proberen hun merken te vereenvoudigen om in de digitale wereld te kunnen treden.”

“Kijk naar Starbucks of Coca Cola, die de condensatie uit hun logo’s hebben gehaald om toe te treden tot de digitale markt. Wij vonden dat we iets verder moesten gaan en ons opnieuw moesten positioneren.”

F1-Planet.com