Home » Actueel » “Bratches verlaat zijn post aan het einde van 2019”

“Bratches verlaat zijn post aan het einde van 2019”

F1’s Commercieel Directeur Sean Bratches zou zijn post bij de F1 Group aan het einde van 2019 gaan verlaten. De 59-jarige Amerikaan zou de directie op de hoogte hebben gesteld van zijn intentie om het bedrijf aan het einde van het jaar te verlaten.

Bratches was vanaf de overname van de Formule 1 door Liberty Media in 2016 een van het driemanschap met F1 CEO Chase Carey en Managing Director Motorsports Ross Brawn dat het nieuwe management team vormde. Zij moesten de Formule 1 in het post-Ecclestone tijdperk gaan leiden en hervormen. Liberty streefde daarbij een verregaande modernisering over de volle breedte van de sport na. De F1 zou veel meer inzetten op interactie met de fans, onder meer via social media, groots opgezette fanevenementen en meer handtekeningensessies en pitwalks voor toeschouwers tijdens de Grands Prix-weekends.

Onder Bratches werd de F1 naar nieuwe locaties gebracht, zoals Hanoi. Een van de focuspunten was een toename van het aantal straatraces in aansprekende steden. Bratches zette hoog in op een Grand Prix in Miami, maar stuitte op weerstand van bewoners en bedrijven in de omgeving van het parcours. Ook de terugkeer naar Nederland, waar succes verzekerd was met de enorme steun voor Max Verstappen, kwam uit de koker van Bratches.

Voor de uitzendrechten zette de F1 nog verder in op contracten met betaalzenders. Tegelijkertijd ontwikkelde ze een eigen internetplatform dat de fans nog bredere toegang tot beschikbare beelden brengt.

Voor zijn betrokkenheid bij de F1 was Bratches Commercieel Directeur van de Amerikaanse sportzender ESPN.

Het is nog niet duidelijk wie hem zal opvolgen.

F1-Planet.com