Home » Actueel » Brawn: “1000e Grand Prix F1’s helderste symbool”

Brawn: “1000e Grand Prix F1’s helderste symbool”

De 1000e Grand Prix in de geschiedenis van de F1, die in het komende weekend wordt verreden is het beste visitekaartje dat de Formule 1 kan afgeven als het gaat om haar rijke geschiedenis als de topklasse van de autosport. Dat stelt F1’s Managing Director Motorsports Ross Brawn. De Grand Prix van China is de duizendste sinds de start van het Wereldkampioenschap op het circuit van Silverstone in mei 1950.

“Het [de F1] heeft een geweldige geschiedenis waar we op voortbouwen en deze 1000e Grand Prix is daarvan het helderste symbool”, stelt Brawn in FIA’s magazine AUTO.

“We willen de Formule 1 nog spectaculairder maken met meer onvoorspelbaar racen en het ook duurzaamheid mee te geven, zowel financieel als ecologisch.”

“We werken er samen aan om dit te bereiken en ik ben heel optimistisch, omdat we nu starten vanuit een ongelooflijk solide basis.”

“Er is bijvoorbeeld het hele verhaal van de power unit, wat een meesterstuk van technologie en efficiëntie is.”

“Er is ook een gezamenlijke wil om te verbeteren. Een ieder van ons die van deze sport houdt, weet dat de wereld snel verandert en wij willen dat de nieuwe generatie van de Formule 1 gelijke tred houdt met die veranderingen.”

FIA President Jean Todt stelt dat op de indrukwekkende geschiedenis van de F1 voortgebouwd zal worden en stelt dat wanneer de Formule 1 de volgende mijlpaal haalt van de 2000e race, er weer eenzelfde gevoel van trots zal zijn.

“De liefde voor de snelheid en de wens om de grens op alle terreinen te verleggen, zowel menselijk als technologisch – is onderdeel van ons DNA.”

“Het heeft zichzelf altijd geuit door competitie, aller eerst als mensen en daarna met de hulp van auto’s die werden gebruikt als transportmiddel. Deze competitie heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het voortdrijven van technologische innovatie door een aanhoudende overdracht van ideeën en technische oplossingen van het circuit naar de auto’s die we dagelijks gebruiken.”

De mensen die de 2000e Grand Prix zullen zien, zullen met hetzelfde gevoel van trots terugblikken en dezelfde hoop voor de toekomst van deze sport koesteren als we vandaag de dag doen.”

 

F1-Planet.com