Home » Actueel » Brawn: “De Mercedes stoomwals zal in 2018 doorrollen”

Brawn: “De Mercedes stoomwals zal in 2018 doorrollen”

F1’s Managing Director Motorsports Ross Brawn heeft gezegd dat hij verwacht dat de ‘stoomwals’ waar tot Mercedes AMG is verworden in 2018 onverminderd zal doorrollen. Het team uit Brackley kende een moeilijke start van het seizoen door de moeilijke karakteristieken van de W08, die aanvankelijk heel sterk gericht was op lage drag en effectieve downforce bij hoge snelheid. Dat concept werkte beperkend op de meer gemiddelde en vooral op de lage-snelheidscircuits. Naarmate het seizoen vorderde zou Mercedes de aandacht richten op de tekortkomingen en het chassis meer allround te maken.

Ze slaagde daar opvallend sterk in. Won ze in de eerste 11 races ‘slechts’ 5 Grands Prix, na de zomerbreak won het team 6 van de 9 resterende races en behaalde daarbij aanzienlijk betere resultaten op de meer gemiddelde en langzamere circuits. Het team toonde daarmee aan de veerkracht te hebben om zich uit een behoorlijk diep dal te worstelen, want niets is zo moeilijk als het stelpen van structurele tekortkomingen in een chassisconcept.

Het is wat Brawn betreft het bewijs dat Mercedes een unieke groep mensen in haar technische team heeft dat opeenvolgende successen kan behalen.

“Ze hebben een geweldige groep mensen, maar het is een beetje mijn zorg dat ze nu nog sterker zullen worden”, zegt Brawn, “ze hebben een wijziging gehad in het senior management – Paddy Lowe vertrok en James Allison kwam – en dat midden in een reglementsverandering van de auto, dat is niet gemakkelijk.”

“Naar eigen zeggen hadden ze dit jaar een auto die een beetje een diva was en ik heb de sterke verwachting dat dat volgend jaar niet het geval zal zijn. Dus ik zie – in veel opzichten helaas – een voortzetting van de koers van de stoomwals. Laten we hopen dat ik er naast zit!”

Het helpt niet dat het aantal inhaalmanoeuvres in 2017 halveerde ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens de statistieken van bandenfabrikant Pirelli liep het aantal inhaalacties terug van 866 inhaalacties in 2016 tot ‘slecht’ 435 in het afgelopen seizoen.

Ross Brawn erkent dat het een probleem is. Een werkgroep van de Engelsman werkt aan aërodynamische concepten die ervoor zorgen dat auto’s elkaar dichter kunnen naderen. Daarnaast worden ook de layouts van de circuits kritisch bekeken.

“We moeten wel objectief blijven”, zei Brawn, “we hadden in 2017 een aantal adembenemende races. Daarmee vergeleken was Abu Dhabi weinig spectaculair. Moeilijkheden om in te halen zijn terug te voeren op de karakteristieken van deze auto’s, op de circuit layout, maar ook op de coureurs.”

“We zullen wat tijd nodig hebben om de situatie te verbeteren, maar we hebben de situatie begrepen en zullen overeenkomstig veranderingen gaan doorvoeren. Ik beloof dat elke verandering die we in de technologie en reglementen doorvoeren in het belang van de autosport en ter verbetering van de show zal worden genomen.”

admin