Home » Actueel » Brawn: “Klachten dat F1-auto’s in 2021 te veel op elkaar gaan lijken zijn onzin”

Brawn: “Klachten dat F1-auto’s in 2021 te veel op elkaar gaan lijken zijn onzin”

F1 Managing Director Motorsport Ross Brawn heeft tijdens een presentatie van de nieuwe chassis-reglementen voor het seizoen 2021 kritiek weerlegd dat de F1-auto’s vanaf 2021 te veel op elkaar gaan lijken en te veel gestandaardiseerd worden.

Volgens de critici zouden de nieuwe chassis-reglementen de chassisdimensies scherp hebben voorgeschreven. Brawn stelt dat de dimensies zo zijn voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de doelen worden bereikt. Hij weerlegt de kritiek en noemt het onzin.

“We zijn om te beginnen heel voorschrijvend geweest omdat, als we dan niet doen, we de doelen niet zullen halen”, stelde Brawn, “er zijn klachten dat alle auto’s op elkaar zullen gaan lijken en nog meer van die nonsens, dus als oefening heeft Pat [Symonds] alle huidige auto’s genomen, de kleurstelling eraf gehaald en ze aan de muur gehangen.”

“Je kunt het verschil tussen de auto’s niet benoemen als je de kleuren eraf haalt. Je moet een extreme nerd zijn om ze uit elkaar te kunnen houden en zelfs in ons kantoor lukte het maar om er drie uit te halen. Dus als je de bestaande auto’s ziet als je de kleuren eraf haalt, zou je het niet kunnen weten.”

“We weten dat met deze heel voorschrijvende reglementen de vruchtbare breinen in de F1 met verschillende oplossingen zullen komen. Ze zullen voorschrijvend zijn omdat we ervoor moeten zorgen dat we die doelen bereiken,m aar er is genoeg ruimte voor eigen inbreng.”

“Zonder twijfel zal het de teams frustreren dat ze de relatieve vrijheid die ze tot nu toe hadden niet meer zullen hebben, maar als ze de benadering kunnen kiezen waarbij “de reglementen voor iedereen hetzelfde zijn en ze het beter zullen doen dan alle anderen”, dan zullen we niet twee seconden sneller zijn, we zullen twee tienden sneller zijn”. Dat is ook wat we willen in de F1.”

F1-Planet.com