Home » Actueel » Brown: “Vijfjarenplan voor herstel McLaren”

Brown: “Vijfjarenplan voor herstel McLaren”

McLaren CEO Zak Brown heeft gezegd dat hij een vijfjarenplan voor ogen heeft om de grootmacht van weleer terug te brengen aan de top van de Formule 1.

McLaren geldt nog steeds als het meest succesvolle F1-team uit de geschiedenis na Ferrari, maar de grote successen heeft het team inmiddels al een flinke tijd achter zich gelaten. De laatste overwinning stamt uit 2012, de laatste wereldtitel uit 2008.

Sinds de overwinning van Jenson Button in Austin 2012 gleed het team snel buiten podiumbereik. De problemen van Honda na de hereniging met de Japanners in 2015 wierpen het team nog verder terug. In het afgelopen jaar werd echter duidelijk dat niet alle problemen bij McLaren waren terug te voeren op Honda. Na de switch naar Renault power units werd duidelijk dat ook aan de ontwikkeling van het chassis wel wat schortte. Het team eindigde 2018 als een van de hekkensluiters van het veld.

Zak Brown erkent dat het team vanuit die situatie niet ineens terug in de strijd om overwinningen is en heeft daarvoor een stapsgewijze benadering.

”Ik heb een vijfjarenplan gepresenteerd en in dat plan denken we dat we een pad hebben om weer races te gaan winnen en als je weer races wint, strijd je om het kampioenschap.”

“Ik denk dat het kritisch is dat Liberty veranderingen doorvoert in de sport, want nu, op de manier waarop de sport nu werkt, is het moeilijk om meer dan twee of drie teams om het kampioenschap te laten strijden, maar hopelijk kunnen we invloed uitoefenen dat er noodzaak is voor verandering, zodat meerdere teams races kunnen winnen en voor het kampioenschap kunnen strijden.”

“We hebben een pad en investeringen uitgestippeld, een weg naar herstel, die ons binnen die tijdslijnen terug zal brengen naar de voorkant van de grid.”

Brown stelt dat de aandeelhouders van McLaren hem geen specifieke tijdslijnen hebben meegegeven als het gaat om het herstel van het raceteam.

“Ik denk dat we uit oogpunt van de tijd duidelijk vooruitgang moeten boeken. De aandeelhouders zijn extreem toegewijd. We huren mensen in, dus zij investeren in het raceteam en ik denk dat iedereen die in iets investeert daar iets voor terug wil zien en progressie wil zien.”

“Dus er is geen specifiek tijdskader waarbinnen binnen X moet zijn bereikt op datum Y. Ik denk dat zij willen zien dat we vooruit gaan, maar er is geen specifiek tijdspad voor.”

F1-Planet.com