Home » Actueel » Burgemeester houdt hoop Miami Grand Prix in leven

Burgemeester houdt hoop Miami Grand Prix in leven

De burgemeester van Miami Dade County heeft de hoop op een Grand Prix in Miami levend gehouden nadat hij zijn veto uitsprak tegen een resolutie die erin zou hebben geresulteerd dat het evenement geen gebruik zou kunnen maken van de openbare weg.

Vorige maand werd duidelijk dat de F1 Group opnieuw haar hoop heeft gevestigd op een Grand Prix in de stad nadat een eerder initiatief door bezwaren van omwonenden en bedrijven direct grenzend aan het beoogde stratencircuit strandde. Het nieuwe circuit moet verrijzen rond het Hard Rock Stadium waar NFL-team Miami Dolphins haar intrek heeft. Het circuit zou gebruik maken van een kleine kilometer van de 199th Street en een deel van de 203rd Street in het Miami Gardens gebied. De Grand Prix zou in 2021 voor het eerst worden georganiseerd.

De resolutie om het gebruik van de openbare weg door de F1 te verbieden werd ingediend nadat vertegenwoordigers van de provincie en omwonenden op 29 oktober hun bezwaren tegen de plannen voor een Grand Prix uitspraken.

Bij een openbare zitting waarin de resolutie tot stemming gebracht zou worden, waren ook F1 Commercieel Manager Sean Bratches en tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi aanwezig. Beide spraken tijdens de zitting ter verdediging van de F1-plannen.

De tegenstanders stelden te vrezen voor geluidsoverlast en luchtvervuiling als gevolg van de Grand Prix.

Burgemeester Carlos Giménez, die eerder al zijn steun aan de Grand Prix had uitgesproken, sprak daarbij zijn veto uit tegen de resolutie. De burgemeester koopt met het blokkeren van de resolutie tijd om de omwonenden en andere betrokkenen te overtuigen de Grand Prix niet verder te dwarsbomen. Daar is hij in de afgelopen week al begonnen. Giménez sprak bij het stadion onder meer met bewoners en officials van het stadion.

“Ik heb een veto uitgesproken over een resolutie die het Formule 1 racen dat gepland staat bij het Hard Rock Stadion voor 2021 zou hebben getroffen”, zei Giménez op vrijdag op zijn social media.

“Eerder deze week heb ik bewoners van Miami Gardens, stadion officials en andere betrokkenen ontmoet die hun zorgen hebben geuit over mogelijke geluidsoverlast en potentiële luchtvervuiling.”

‘We zullen blijven werken aan het vinden van een compromis die goed is voor de bewoners, racefans en de economie van onze provincie.”

F1-Planet.com