Home » Actueel » Carey: “Echte interesse van potentiële nieuwe teams”

Carey: “Echte interesse van potentiële nieuwe teams”

F1 CEO Chase Carey heeft gezegd dat de F1 van “echte interesse” heeft kennisgenomen van enkele potentieel nieuwe teams. Carey bevestigde dat tijdens een persconferentie op vrijdag in Melbourne.

Voorafgaand aan het weekend in Melbourne stelde FIA President Jean Todt het startveld in de Formule 1 graag uit te breiden tot twaalf teams. Tot op heden bleek daarvoor nauwelijks interesse. Onder de huidige Concorde Overeenkomst delen alleen de eerste tien teams in de inkomsten en ontvangen reiskostenvergoedingen. Voor het elfde en twaalfde team was de business case daarom nauwelijks haalbaar.

Nu F1-eigenaren Liberty Media inzetten op een gelijkmatigere verdeling van de inkomsten, zien potentiële toetreders nieuwe mogelijkheden.

“Een van onze strategische doelen is de sport aantrekkelijker te maken voor potentiële toetreders”, zei Carey, “dat is een van onze belangrijkste doelen.”

Carey hoopt voor 2021 nieuwe teams aan te kunnen trekken.

“Dat is zeker een doel in de reglementen voor 2021”, zei hij, “ik denk dat we de reglementen moeten vaststellen om die gesprekken te kunnen voeren.”

“Ik heb een aantal [blijkens van interesse] ontvangen – meer aan de teamszijde dan aan die van de motoren, van potentiële nieuwe toetreders die interesse en enthousiasme hebben getoond als we een structuur bieden waarvan zij denken dat ze op een meer constructieve wijze zouden kunnen toetreden. Ik denk dat er echt interesse is aan de kant van de teams, maar ik denk dat we eerst iets moeten afronden dat ze kunnen evalueren.”

Carey stelde dat hij, evenals Todt, “kwaliteit boven kwantiteit” verkiest als het gaat om de teams in de F1. Hij stelde ook dat het er niet naar uit ziet dat de F1 snel nieuwe motorfabrikanten zal aantrekken.

“Ik denk dat we aan de kant van de motorleveranciers vandaag vier leveranciers hebben, dus realistisch gezien hebben we een sterke basis van motorleveranciers. We willen altijd open staan voor meer.”

‘Maar aan de teamskant is er denk ik echte interesse als we een raamwerk kunnen bieden op basis waarvan zij denken competitief te kunnen zijn en een businessmodel te kunnen volgen dat aantrekkelijk voor hen is.”

 

F1-Planet.com