Home » Actueel » Carey praat met teams over toekomst van de F1

Carey praat met teams over toekomst van de F1

F1 CEO Chase Carey heeft de F1-teams in Suzuka uitgenodigd om met hem te praten over de toekomst van de Formule 1. De visie op de F1-reglementen na 2020 zijn nog steeds in beweging. Tijdens een besloten vergadering zonder de FIA en commerciële rechtenhouder op vrijdag hadden de F1-teams al getracht om een gezamenlijk standpunt in te nemen over het verbeteren van de show met de wens om auto’s meer voluit te laten rijden en meer pitstops te hebben in de race.

De uitnodiging van Carey kwam op behoorlijk korte termijn en is daarmee saillant. Die zou kunnen worden gezien als een reactie op de vergadering van de teams en een poging om aan tafel te komen en tijdig de tendens te kunnen pijlen voordat de teams zonder de commerciële rechtenhouder en de FIA hun plannen zouden trekken. Het toont het spanningsveld dat er nog altijd is in de politieke driehoek van de F1.

“Die vergadering [op vrijdag] ging erover om de staat van de F1 te bespreken en hoe we het gaan verbeteren in de toekomst”, zei Force India-teambaas Otmar Szafnauer, “de races zijn veel beter geworden, maar het kan nog beter.”

“Dus bijvoorbeeld twee pitstops lijken beter te zijn of een combinatie van het een en het ander. Hoe komen we er? Het ging om het verbeteren van de show.”

“De Strategy Group heeft een heel specifieke agenda en je houdt je aan de agenda, maar vandaag konden we het over van alles hebben.”

“Er zijn verschillende meningen, maar een ding waar we het allemaal over eens zijn, is dat als we de strategieën kunnen splitsen, dat goed zou zijn, want iedereen past nu dezelfde strategie toe. Maar in het begin [met Pirelli] was dat niet zo.”

De vergadering met Carey kwam er op zondagochtend. Alle teams behalve Mercedes waren daarbij vertegenwoordigd. Mercedes-teambaas Toto Wolff had andere verplichtingen door een al geplande pre-race briefing. Het gesprek had een informeel karakter, zonder vastgestelde agenda zoals doorgaans het geval is. In de vergadering bespraken de teams het onderwerp van de verbetering van de show opnieuw en richtte zich daarnaast ook op de dialoog met de F1 Group.

“We hadden in feite dezelfde discussie opnieuw”, zei een van de teambazen, “we hebben afgesproken dat we vaker zouden moeten vergaderen. Het was heel productief.”

Na afloop van de vergadering zou Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene in de hospitality unit van Red Bull Racing gezien worden in gesprek met Red Bull-teambaas Christian Horner en Dr. Helmut Marko om de vergadering na te bespreken.

F1-Planet.com