Home » Actueel » Concurrenten verzetten zich tegen Ferrari veto’s

Concurrenten verzetten zich tegen Ferrari veto’s

Ferrari’s concurrenten verzetten zich in toenemende mate tegen de veto’s die de Scuderia van oudsher heeft in de Formule 1. De veto’s zijn onderdeel van de verhitte debatten van de teams over het pakket van voorwaarden waaronder ze na 2020 zullen samenwerken. Daarvan zijn de nieuwe Technische Reglementen een onderdeel evenals de afspraken over een kostenplafond, maar ook de commerciële en politieke voorwaarden. Een groot aantal teams eist gelijkheid en het loslaten van de oude privileges van het langst dienende F1-team, die nog stammen uit de tijd van Bernie Ecclestone.

Het veto werd door de teams bestreden in een van de laatste Strategy Group vergaderingen. Ferrari verdedigde haar veto door te stellen dat ze daarmee het belang van alle teams beschermt. Het veto zou ervoor zorgen dat al te progressieve reglementswijzigingen afkomstig van de regelgever of rechtenhouder namens de teams kunnen worden tegengehouden.

“Het veto is zeker iets dat belangrijk is voor Ferrari, maar ik geloof dat het iets is dat ook belangrijk is voor de gehele F1”, zei Ferrari-teambaas Mattia Binotto, “op een bepaalde manier gaat het er niet meer alleen om om onszelf te beschermen, maar het draait om het beschermen van alle teams tegen besluiten die in strijd zijn met de spirit of het belang van de teams, iets dat we met zowel de FIA als de F1 zullen bespreken.”

De teambazen van Ferrari’s concurrenten dachten daar tijdens de officiële persconferentie op donderdag heel anders over.

“Ik denk dat het gewoon nergens op slaat, als ik eerlijk ben”, zei Williams’ Adjunct-teambaas Claire Williams, “ik heb hoe dan ook een probleem met onze sport in de zin dat ik vind dat het veel te democratisch is. Ik ben daar heel open over. Ik vind dat de F1 en de FIA meer eigenaarschap zouden moeten nemen van de reglementen. We runnen het veel te collegiaal, wat niet werkt als we allemaal onze eigen agenda’s hebben. We moeten naar de sport kijken, haar duurzaamheid voor de toekomst en het beschermen en het beschermen van haar ware DNA. Door dat in comité te doen, kan denk ik best heel moeilijk zijn en ik vind niet dat één team een vetorecht zou moeten hebben. Dat heeft wat mij betreft geen enkele zin.”

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is het met haar eens.

“Het is nu wel een beetje gedateerd”, zei hij, “voor zover ik het begrijp, is dat veto jaren en jaren geleden ingevoerd om reglementswijzigingen te stoppen. Ferrari had V12-motoren, ze wilden niet dat die plotseling zouden worden weggestemd en de regels zouden worden aangepast omdat er allerlei Britse garagistas de sport betraden. Maar dat was zo in de jaren ’60 en dingen zijn natuurlijk wel veranderd. Ik denk dat het een recht is voor het oudste team, niet per se voor Ferrari, maar zij zijn het langst bestaande team. Je kunt het op twee manieren bekijken: je kunt zeggen, OK, het is een vangnet als zij de teams vertegenwoordigen, maar uiteindelijk vertegenwoordigen ze Ferrari. Waarschijnlijk zou het, als we met een wit vel papier zouden beginnen, logischer zijn dat het er niet meer zu zijn en zoals Claire zegt, de regels zijn er voor iedereen.”

Renault-teambaas Cyril Abiteboul steunt die visie.

“Ik ben het daarmee eens. Ik denk dat we in de Formule 1 progressief moeten zijn in plaats van defensief en het is waarschijnlijk niet goed als iemand de mogelijkheid heeft om het proces te blokkeren, ook al kan het misschien als iets positiefs of goeds worden gezien. Dat gezegd hebbende, we erkennen volledig de waarde van Ferrari en dat kan waarschijnlijk wel worden meegenomen in de Commerciële Overeenkomst, maar niet in het besturingsmodel.”

McLaren-teambaas Zak Brown ziet eveneens dat een vereenvoudiging van de besluitvorming nodig is.

“Het is heel aardig van ze dat ze de teams vertegenwoordigen in hun eigen belang, maar ik denk, zoals ik eerder heb gezegd, dat we allemaal verschillende belangen hebben en zoals Claire zei, de Formule 1 wil doen wat in het belang is van de sport, wat uiteindelijk denk ik in het belang is van ons allemaal en we zijn er heel goed in onze eigen individuele onderhandelingen te doen wanneer dat ons past en zoals Cyril zei, ik denk dat Ferrari een enorme hoeveelheid waarde toevoegt aan de sport, maar dat kan op andere manieren worden erkend.”

F1-Planet.com