Home » Actueel » Correa heeft goede en slechte dagen, nog steeds in coma

Correa heeft goede en slechte dagen, nog steeds in coma

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa verkeert nog steeds in een kunstmatig coma. Dat hebben zijn ouders bekendgemaakt in een update van zijn gezondheid. De Ecuadoriaan crashte twee weken geleden zwaar in de Formule 2 feature race op Circuit Spa-Francorchamps. Bij die crash kwam Arden-coureur Anthoine Hubert om het leven.

Correa werd met meerdere beenbreuken aan beide benen en rugletsel opgenomen in het ziekenhuis en na enkele dagen overgebracht naar een ziekenhuis in Londen. Daar werd een ademhalingsstresssyndroom vastgesteld. Correa kon niet langer zelfstandig ademen en werd in een kunstmatig coma gebracht. Zijn conditie was kritiek, maar stabiel.

Inmiddels gaat zijn conditie langzaam vooruit, melden zijn ouders, maar hij blijft in kunstmatig coma om de longen zoveel mogelijk te ontzien.

“Juan Manuel heeft goede en slechte dagen en lange nachten en korte nachten, maar met de steun van de autosportgemeenschap, onze vrienden, familie, ons land en de fans blijven we bidden voor Juan Manuel.”

“Juan Manuel blijft in kunstmatig coma met verlamming om zijn longen zoveel mogelijk rust te geven”, stellen zijn ouders, “hij wordt beademd door extracorporele membraanoxygenatie. Heel veel van de vitale sleutelindicatoren zijn licht verbeterd, terwijl andere zeer beperkt achteruit zijn gegaan.”

“We zijn er door de doktoren aan herinnerd dat zolang Juan Manuel’s conditie blijft verbeteren, ook al is het beperkt, dat alles is wat we op dit moment mogen vragen. De infecties zijn onder controle en de indicatoren van ademhaling blijven stabiel en alle vitale tekenen blijven constant en stabiel.”

“Wij geloven in de kracht en vastberadenheid van onze zoon. Wij zien beperkte verbeteringen als indicatie dat het tij zich in zijn voordeel aan het keren is. We hopen alleen dat het dat wat sneller zal doen.”

“De doktoren blijven de verbanden wisselen en monitoren wanneer nodig en bevestigen dat er meerdere, hevige breuken zijn. Er zullen aanvullende operaties nodig zijn als Juan Manuel’s longen verbeteren naar een conditie waarin het veilig is zodat artsen daarmee verder kunnen gaan.”

Correa’s familie bedankt de fans voor hun steun.

“Wij willen iedereen die heeft gebeld, berichten of e-mails heeft gestuurd of ons via social media heeft benaderd bedanken. We hebben de berichten ontvangen en blijven ze voorlezen aan Juan Manuel. Jullie berichten helpen hem om te vechten en nooit op te geven.”

F1-Planet.com