Home » Actueel » Correa: “Ik ben nog aan het verwerken wat er allemaal is gebeurd”

Correa: “Ik ben nog aan het verwerken wat er allemaal is gebeurd”

Sauber Junior Formule 2-coureur Juan Manuel Correa heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeval in de feature race op Spa-Francorchamps, nu vijf weken geleden, zelf een reactie gegeven. De Ecuadoriaan liep bij de crash bij Raidillon, waarbij Arden-coureur Anthoine Hubert overleed, zwaar been- en rugletsel op en lag twee weken in een kunstmatig coma door een ademhalingsstresssyndroom. De verzwakte longen maakten dat artsen pas vorige week konden starten met ingrepen aan zijn beenbreuken, waarvoor het een gevecht tegen de klok was. Vooral voor zijn rechter onderbeen was het kritisch dat er snel ingrepen kwamen.

Op zondag onderging de coureur een 17 uur durende operatie in het ziekenhuis in Londen. De operatie was geslaagd, maar het blijft onzeker of hij volledig zal herstellen van de verwondingen, stelt Correa.

“De afgelopen weken zijn extreem zwaar geweest”, zegt Correa, “zwaarder dan wat ik dan ook eerder heb doorgemaakt, fysiek en mentaal.”

“Ik begrijp dat mijn toekomst wat betreft het herstel van mijn benen, vooral mijn rechterbeen, nog steeds onzeker is en dat mijn fysieke revalidatie extreem lang en complex zal zijn.”

“Ik ben nog steeds aan het verwerken wat er allemaal is gebeurd en gebeurt”, zei hij, “ik wil iedereen bedanken die me op een of andere manier steun heeft betuigd.”

“Ik ben onder de indruk van het immense aantal bezorgde en lieve berichten die ik heb ontvangen. Dank aan jullie allen vanuit de bodem van mijn hard en weet dat jullie aanmoedigingen en positiviteit een verschil hebben gemaakt.”

Correa onderging op zondag operaties om zijn rechter onderbeen te “reconstrueren”. “Artsen hebben een combinatie uitgevoerd van het aanbrengen van een orthopedische klep en externe fixatie operaties. Na 17 uur in de operatiekamer kwam de 20-jarige naar buiten met het hoopgevende nieuws van de artsen dat de operatie succesvol was”, zei zijn familie in een verklaring.

F1-Planet.com