Home » Actueel » UPDATE: Correa wacht langdurig revalidatieprogramma

UPDATE: Correa wacht langdurig revalidatieprogramma

Sauber Junior F2-coureur Juan Manuel Correa wacht een langdurig revalidatieprogramma als hij herstelt van de zware crash die hij meemaakte in de Formule 2 sprintrace op Spa-Francorchamps op zaterdag. Correa klapte in de tweede ronde van de race bovenaan Raidillon op volle snelheid op de gespinde auto van Anthoine Hubert. De Franse coureur kwam door de impact om het leven. Correa werd met zwaar beenletsel en beperkt letsel aan zijn wervelkolom naar het ziekenhuis in Luik vervoerd, waar hij op zaterdagavond een lange operatie onderging.

De familie van Correa liet op maandag een verklaring uitgaan waarin zij meldden dat hij nog zeker 24 uur op de intensive care-afdeling van het CHU in Luik zal verblijven.

“Zijn conditie blijft stabiel na een langdurige operatie gisteren om de breuken in zijn beide benen te repareren”, stelde de familie.

“Juan Manuel blijft nog ten minste 24 uur op de intensive care om ervoor te zorgen dat zijn conditie kan worden gemonitord door het team dat hem opereerde.”

De familie bevestigde dat Correa inmiddels is verteld over het lot van Anthoine Hubert bij de crash.

“Zijn ouders aan de rand van zijn bed kunnen bevestigen dat hij zich volledig bewust is van de gebeurtenissen van zaterdag op Circuit Spa-Francorchamps en geven hun zoon steun en geborgenheid, die volledig overmand is door verdriet.”

“Juan Manuel wil zijn beste wensen en gebeden overbrengen aan Anthoine Hubert en familie.”

“Juan Manuel en zijn familie zijn alle fans heel dankbaar voor de berichten waarin zij hun zorg uitspreken. Wanneer zijn verwondingen zijn gestabiliseerd zullen de doktoren bepalen of hij overgebracht kan worden terug naar de Verenigde Staten via een luchtambulance om zijn zeer langdurige revalidatieprogramma voort te zetten.”

UPDATE:

Juan Manuel Correa is op woensdag vanuit België naar Groot-Brittannië gevlogen voor het voortzetten van zijn herstel.

F1-Planet.com