Home » Actueel » Costa verlaat Mercedes voor Dallara

Costa verlaat Mercedes voor Dallara

Mercedes’ voormalig Hoofdontwerper Aldo Costa heeft het team verlaten en zal een rol als Chief Technical Officer op zich nemen bij Dallara. Costa was van 2011 tot 2018 Hoofdontwerper bij Mercedes na een lange periode bij Ferrari. Vorig jaar besloot hij als een van een groep van drie technische kopstukken terug te treden en de taken en verantwoordelijkheden over te dragen aan jongere collega’s.

De overgang naar Dallara zal Costa in staat stellen om terug te verhuizen naar Italië en meer tijd met zijn familie door te brengen. Dallara ontwerpt als onafhankelijk chassisontwerper auto’s voor de Formule 2, Formule 3 en IndyCar en is tevens partner van het Haas F1 Team. Costa zal in zijn nieuwe rol zijn aandacht over meerdere projecten verdelen.

“Na vele jaren in de top van onze sport te hebben gewerkt, vind ik het geweldig om met wat ik heb geleerd te kunnen bijdragen aan andere raceklassen en aan high-performance autoprojecten buiten het racen.”

“Ik herinner me dat ik in het begin van mijn carrière een brief schreef aan Giampaolo [Dallara] voor een baan. Destijds was er niets beschikbaar, maar hij kon een aantal deuren voor me openen in de branche.”

“Nu, vele jaren later, voelt het alsof de cirkel rond is en ik ben er trots op dat ik me bij dit iconische bedrijf in de Italiaanse autosport mag voegen.”

Costa, die in 2011 naar Mercedes werd gehaald door Ross Brawn met wie hij eerder al samenwerkte bij Ferrari, zei zich vereerd te hebben gevoeld dat hij bij Mercedes heeft mogen werken in een ongelooflijk succesvolle periode.

Teambaas Toto Wolff is de Italiaan zeer dankbaar voor zijn bijdrage.

“Aldo is, sinds hij in 2011 bij het team kwam, een van de pijlers in ons team geweest en nu verlaat hij het team met dezelfde waardigheid en professionaliteit die hem hebben gekenmerkt in zijn jaren bij ons.”

“Hij wilde terugkeren naar Italië en meer tijd doorbrengen met zijn familie en heeft nog steeds heel veel energie en expertise om bij te dragen aan de autosportgemeenschap.”

“Zijn nieuwe rol bij Dallara is een fantastische kans en ik ben heel blij dat hij een rol heeft gevonden die zoveel voldoening geeft voor de voortzetting van zijn carrière en waarbij hij zijn kennis kan inzetten voor bijna elk niveau in de autosport.”

“Namens iedereen bij Mercedes wil ik hem heel veel succes wensen bij dit volgende hoofdstuk.”

 

F1-Planet.com