Home » Actueel » Coureurs betuigen respect na overlijden van Whiting

Coureurs betuigen respect na overlijden van Whiting

De F1-coureurs hebben op donderdag in Melbourne hun gevoelens uitgesproken en hun respect betuigd na het plotselinge overlijden van Racedirecteur Charlie Whiting. De F1 werd op donderdagochtend overvallen door het overlijden van Whiting, die in Melbourne in zijn slaap overleed aan een longembolie. Het was voor velen van hen zeer onwerkelijk, omdat sommigen hem op woensdag nog hadden gesproken.

“Ik kende Charlie al sinds ik begon in 2007”, zei hij, “ik heb vanochtend wat op mijn Instagram geschreven. Het heeft misschien niet gewerkt, want ik denk dat het een ongelooflijke schok is om dat trieste nieuws vanochtend te horen en mijn gedachten en gebeden zijn bij hem en zijn familie. Wat hij voor deze sport heeft gedaan, zijn toewijding. Hij was echt een steunpilaar, zoals Toto [Wolff] zei, zo’n iconisch figuur in de sportwereld en hij heeft zoveel bijgedragen voor ons, dus moge hij rusten in vrede.”

“Ik was geschokt en dat zijn we allemaal nog steeds toen ik het nieuws vanochtend hoorde”, zei Sebastian Vettel, “vooral omdat ik hem gisteren nog heb gesproken en in de eerste bochten met hem ben meegelopen over het circuit. Het is moeilijk te bevatten als iemand er ineens niet meer is.”

“Om aan te vullen op wat Lewis zei, ik heb hem heel lang gekend en hij is een beetje onze man geweest, een man voor de coureurs. Er zijn natuurlijk reglementen en al die dingen en daarnaast heb je ons en hij was de bemiddelaar. Hij was iemand die je altijd alles kon vragen. Hij was open naar iedereen op elk moment. Zijn deur stond altijd open. Hij was een racer. Hij was gewoon een heel aardige man. Ik ben geschokt. Ik denk dat er veel is om daar nog aan toe te voegen. Ik denk dat al onze gedachten, van het hele paddock, het hele circus, de hele Formule 1-familie uitgaat naar hem en vooral naar zijn familie in deze moeilijke omstandigheden.”

Robert Kubica stelde daarna;

“Zoals Seb en Lewis zeggen, het is een moeilijk moment. Ik zag Sebastian gisteren met Charlie lopen en ik dacht ik zal ze niet storen, want ik zou hem op vrijdag zien bij de rijdersbriefing. Helaas zal dat niet het geval zijn. Het is heel triest. Hij was een soort icoon in de Formule 1. Hij was, zoals Sebastian zei, een racer, maar hield alles ook binnen de reglementen. Hij was het soort persoon dat je altijd kon vertrouwen en bij terecht kon. Een heel triest moment. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie, maar zo is het helaas.”

Max Verstappen was duidelijk onder de indruk van het nieuws.

“Ik denk dat zoals iedereen al zei, het een grote schok was, ook omdat ik een paar weken geleden een dag met hem heb doorgebracht in Genève en we hebben daar een goed gesprek gehad, over van alles. Toen ik vertrok zei ik “ik zie je in Australië voor een nieuw seizoen racen” als je dan dit nieuws hoort, dat is gewoon ongelooflijk, pas 66 jaar oud. Ik denk dat we elke dag en elke ochtend dat je wakker wordt moet waarderen en van het leven moet genieten en dat geldt niet alleen voor de Formule 1, maar ook voor andere dingen in het leven en dit is maar een onderdeel ervan. En yeah, op dit moment is het belangrijkste de gedachten die uitgaan naar zijn familie, vrienden en naasten.”

Daniel Ricciardo was bedroefd door het nieuws.

“Ik kan alles onderschrijven. Het is niet het leukste nieuws om tegenaan te lopen. Ik was er absoluut even stil van. Ik ga proberen om het iets positiever te maken. Zoals Seb zei, hij was er voor ons en wij hebben het hem vaak moeilijk gemaakt. We konden hem echt onder druk zetten en hem pushen en hard laten werken, maar hij was altijd heel ontvankelijk en je had altijd het gevoel dat hij aan onze kant stond. Ik denk dat we af en toe echt in herhaling vielen over een aantal dingen waar we over klaagden, maar hij kapte het nooit af. Hij was altijd een en al oor. Ik denk dat hij veel heeft gedaan voor de sport. We hebben een aantal heel leuke en positieve herinneringen aan hem. Ik herinner mij mijn eerste GP van Australië in 2020. Ik herinner me dat we hier met Franz [Tost] waren en hij zei: introduceer jezelf even bij Charlie. Het is de start van een nieuw seizoen en start de relatie op goede voet. De tijd gaat snel, maar zoals Max al zei, het is belangrijk om het gewoon te waarderen. Je neemt het gemakkelijk voor lief, maar ik weet zeker dat we allemaal met heel veel passie racen dit weekend en het is gewoon een herinnering dat we allemaal heel veel geluk hebben dat we in deze positie zijn.”

 

 

F1-Planet.com