Home » Actueel » Crash Verstappen-Ricciardo: “Veel punten verloren”

Crash Verstappen-Ricciardo: “Veel punten verloren”

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Azerbaijan teleurgesteld nadat zijn race in de 41e ronde eindigde met een crash met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. De twee raakten elkaar bij het ingaan van Turn 1.

De twee Red Bull Racing-coureurs streden de gehele race fel om positie. Verstappen verdedigde daarbij hard ten opzichte van de aandringende Ricciardo. Max hield dat lang vol, maar miste in de slotfase van zijn lange stint op de supersofts de grip om de druk nog langer te houden. Ricciardo kwam er op het rechte stuk voorbij. Verstappen herwon de positie echter via de pitstops. Hij stopte een ronde na Ricciardo, die op verkeer stuitte, maar wél meer temperatuur in zijn banden had. De Australiër drong bij het ingaan van ronde 41 opnieuw met DRS aan. Verstappen probeerde voor het opgaan van het rechte stuk nog wat temperatuur op te bouwen, maar kon een aanval niet voorkomen. Voor het bereiken van de remzone wisselde hij nog snel van lijn. Dat verraste Ricciardo die de downforce daardoor zag wegvallen en de Australiër raakte de Nederlander daarop hard op de achterkant. Voor beide was de race voorbij.

Verstappen wilde na afloop niet te lang stilstaan bij de schuldvraag. Onderaan de streep waren er door de crash heel kostbare punten verloren gegaan voor het team.

“Het is erg teleurstellend voor het team”, zei Verstappen na afloop, “We hebben onnodig veel punten verloren. We hoeven ook niet te praten over wie er fout zat, want we racen uiteindelijk voor het team. Er werken zoveel mensen aan de auto en het is niet goed als dit gebeurt.”

“De slipstream op het rechte stuk was erg sterk en zodra Daniel me voorbij was, kon ik weer dichterbij komen. We zaten dan ook altijd dicht bij elkaar. Voor de crash raceten we hard, maar fair. We gaven elkaar ook de ruimte. Eén keer raakte we elkaars wielen licht, maar dat kan tijdens het racen gebeuren. Wat er later plaatsvond, was echter niet goed. Je mag als teamgenoten gewoon niet met elkaar crashen en we moeten zorgen dat dit niet meer gebeurt.”

Verstappen hoopt dat het team na het incident niet zal teruggrijpen naar teamorders om het interne duel tussen haar coureurs te beheersen en een herhaling te voorkomen.

“Daar moeten we samen met het team voor zorgen. Ik geloof niet dat ons niet laten racen de oplossing is, maar we gaan het erover hebben en dan zien we wel wat er gebeurt.”

“Je gaat als coureur natuurlijk voor iedere centimeter en wil wel voor je positie vechten. Natuurlijk ben je niet blij als je als teamgenoten crasht, maar we hebben na de race meteen met elkaar gesproken.”

Ricciardo wilde eveneens niet gaan vingerwijzen. Ook hij betreurde het incident.

“Toen het gat er was, moest ik me eraan committeren. Ik vind het op dit moment vooral heel teleurstellend voor iedereen in het team.”

“Het was een gekke race. Ik was niet zo blij met mezelf bij de herstart. Ik liet de deur open en had het beter kunnen doen. Daar baalde ik van en ik was niet blij met mezelf. Uiteindelijk kreeg ik wat momentum. Ik kon Max inhalen en in vrije lucht waren we behoorlijk snel. De supersoft was bij de herstart vreselijk, daarna ging het beter, maar we hadden gewoon te weinig vrij baan. Bij de ronde naar de pits hadden we te veel verkeer en daardoor kon Max ons overcutten. Daarna waren we weer in dezelfde positie als daarvoor, dus het was een walkover en vanaf dat moment moest ik zien of we iets anders konden verzinnen vanaf dat moment.”

“Op dit moment zijn we niet erg met elkaar bezig. Het gaat er meer om dat we sorry zeggen tegen het team. We proberen zo goed als we kunnen onze excuses aan te bieden. We willen niet in dit soort situaties belanden.”

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was na afloop ronduit kwaad.

“Het wordt achter de schermen besproken, maar de coureurs rijden uiteindelijk voor een team. Ze zien beide in dat ze het vandaag hebben verknald en zij zullen hun excuses aanbieden aan alle leden van het team. Het is een teamsport, maar dat leek te worden vergeten. We hebben ze toegestaan met elkaar te racen, we hebben ze in staat gesteld om wiel aan wiel te gaan. We hebben het zelfs besproken in vergaderingen voorafgaand aan de race dat ze elkaar ruimte moeten laten, maar helaas was dit de uitkomst van twee jongens die het recht in eigen hand nemen en dat had niet mogen gebeuren.”

“Er zijn waarschijnlijk drie momenten geweest in de race. Ze raakten elkaar al vroeg in de race op de wielen. We hebben ze gezegd dat ze wat moesten kalmeren. De engineers werken met de coureurs. Wij willen niet ingrijpen in het wiel aan wiel racen. Ze zijn daar heel goed in, maar tot dit moment. Wat we altijd hebben gezegd: als je elkaar ruimte laat op het circuit, dan laten we jullie racen. Dat hebben ze zo’n beetje steeds gedaan gedurende de Grand Prix tot dat ongelukkige incident. Geen disproporitionele hoeveelheid schuld voor een van de twee coureurs. Ze hebben hier beide schuld aan. Als team ondervinden we er helaas de nadelen van.”

Horner stelt dat het team nog niet aan teamorders wil denken.

“Het is onze intentie om ze te laten racen, maar ze zullen elkaar en het team respect moeten tonen en ruimte geven.”

“Ze zijn eraan herinnerd dat ze onderdeel zijn van een team en dat ze een verantwoordelijkheden hebben in de rol die ze vervullen. Ze worden beide heel goed betaald om in het belang van het team te rijden, niet alleen in dat van henzelf en die boodschap is hen luid en duidelijk overgebracht.”

F1-Planet.com