Home » Actueel » De eerste virtuele ronde op het Hanoi stratencircuit

De eerste virtuele ronde op het Hanoi stratencircuit

Circuitontwerper Tilke GmbH heeft de eerste virtuele beelden vrijgegeven van het stratencircuit van Hanoi waar vanaf 2020 de Grand Prix van Vietnam georganiseerd zal worden. Voorbereidingen voor de première van de Grand Prix in het land zijn in volle gang. Eerder al werd de layout van het circuit onthuld, nu heeft Tilke de eerste virtuele onboard ronde uitgebracht op basis van simgame Assetto Corsa.

Het Hanoi City Circuit zal zich met een 5,565 kilometer lang parcours door de buitenwijken van de hoofdstad meanderen.  Het circuit zal verrijzen rond het My Dinh National Stadium. Het circuit ligt in aan de uiterste westkant van Hanoi, waardoor het circuit ondanks het karakter van een stratencircuit in de hoofdstad ook wat countryside aandoet, omdat het in een relatief groen kwartier ligt. Het circuit wordt gekenmerkt door een 1,5 kilometer lang rechte stuk, waar de coureurs een snelheid van 335 km/u kunnen halen. De nauwe Turns 1 en 2 zijn gemodelleerd naar de eerste baansectie van de Nürburgring, terwijl de sectie tussen Turns 16 en 19 vergelijkbaar zijn met de Esses van Suzuka.

Carsten Tilke, zoon van circuitgoeroe Hermann, ontwerper en CEO, stelt dat het een uitdagende baan wordt voor de coureurs.

“Het is een heel spectaculair circuit. Het combineert wat je kunt doen op een klassiek circuit, zoals de Esses in Suzuka, wat je normaal gesproken niet kunt doen op een stratencircuit en ook elementen die je alleen hebt in stadslocaties.”

“Het is heel uitdagend om er te rijden. Ik heb het een aantal keren gereden. Het is leuk maar heel moeilijk om een goede ronde voor elkaar te krijgen. En er zijn goede inhaalpunten die denk ik goed zullen zijn voor het racen.”

“Veel mensen hebben geprobeerd om het te modelleren nadat ze de plannen zagen, maar wij hebben de huidige tekeningen en weten waar alles zal komen. Waar de TecPro barriers zullen komen, waar de bruggen komen en waar de hekken komen bijvoorbeeld.”

 

F1-Planet.com