Home » Actueel » Derde DRS-zone Silverstone geschrapt

Derde DRS-zone Silverstone geschrapt

Silverstone heeft de derde DRS-zone die ze vorig jaar introduceerde vanuit de laatste bocht – Club – tot aan Turn 3 geschrapt voor de Grand Prix van Groot-Brittannië van komend weekend. De derde DRS-zone werd vorig jaar geïntroduceerd om het inhalen op het circuit te bevorderen, maar al snel bleek vorig jaar dat lang niet alle coureurs genoeg downforce hadden om volgas met DRS open door de bocht Abbey (Turn 1) te gaan. Haas-coureur Romain Grosjean en Sauber-coureur Marcus Ericsson crashten daardoor in bocht.

Lewis Hamilton noemde de zone een beetje een “nutteloze excercitie en gewoon een beetje gevaarlijk”. Wijlen toenmalig Racedirecteur Charlie Whiting gaf na de 2018-editie van de Grand Prix aan dat, hoewel het volgas met DRS open rijden een keuze is van de coureur zelf, maar gaf ook toe dat de zone weinig effectief was geweest als het ging om het stimuleren van inhaalacties, ook niet in de volgende DRS-zone tussen Turns 5 en 6. De FIA zou de DRS-zone daarom evalueren. De uitkomst van die evaluatie is, naar nu blijkt, dat de zone niet zal terugkeren.

Voor dit jaar zullen de coureurs daarom alleen DRS hebben op Wellington Straight – tussen Village (Turn 5) en Brooklands (Turn 6) – en Hangar Straight – tussen Chapel (Turn 13) en Stowe (Turn 14).

F1-Planet.com