Home » Actueel » Ecclestone’s kerstkaart schudt de zaken op

Ecclestone’s kerstkaart schudt de zaken op

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone mag, ook na zijn aftreden als topman van de Formule 1, graag voor wat beroering zorgen. Al een fors aantal jaren beschouwt hij de kwesties in de Formule 1 aan het einde van het jaar met zijn traditionele kerstkaart en schroomt daarbij vaak niet om wat steekjes onderwater uit te delen.

Ook dit jaar zorgt hij, ook al beziet hij de F1 tegenwoordig van een afstandje, voor wat opschudding in de verhoudingen in de sport en suggereert daarbij dat de teambazen in onderonsjes en achteraf-gesprekken hun invloed proberen te laten gelden op de onderlinge verhoudingen en toekomst van de sport.

De kaart toont Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, die zijn oor te luisteren legt bij Mercedes-teambaas Toto Wolff. Iets verder naar achteren lijken Williams-adjunct teambaas Claire Williams en Toro Rosso-teambaas Franz Tost Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene aan de tand te voelen en de situatie lijkt vooral Tost te bevallen.

In de achtergrond lijken Renault’s Cyril Abiteboul en Racing Point’s Otmar Szafnauer op een lijn te zitten. Sauber-teambaas Frédéric Vasseur luistert het gesprek tussen de twee op een afstandje af. Haas-teambaas Günther Steiner stapt net naar buiten uit de Ferrari-pitbox en McLaren-teambaas Zak Brown lijkt het tafereel met de handen in de zakken tevreden gade te slaan. Vanaf het balkon boven de Ferrari-pitbox doen F1-baas Chase Carey en Jean Todt datzelfde. In de Mercedes-pitbox lijken twee monteurs in de schaduw in een onderonsje te zijn verwikkeld.

Saillant is dat de twee auto’s op de baan – Mercedes vóór Ferrari – maar door twee toeschouwers worden gade geslagen en dat feit volledig aan de hoofdrolspelers voorbij lijkt te gaan. Ecclestone beziet het vanuit een skybox boven de tribune.

De tekst daarbij: “Ze zijn gewoon het plot aan het organiseren.”

Waar de voormalige nestor van de Formule 1 nu precies op doelt, zal voor een aantal van de hoofdrolspelers in de sport ongetwijfeld een hersenkraker bij de kerstboom zijn.

F1-Planet.com