Home » Actueel » Engineering Director Pat Fry verlaat McLaren

Engineering Director Pat Fry verlaat McLaren

McLaren’s Engineering Director Pat Fry heeft het team uit Woking per direct verlaten. Fry, die eerder van 1993 tot 2010 ook al voor het team werkte, keerde vorig jaar september terug om McLaren te helpen bij de ontwikkeling van de MCL34 van dit jaar. Zijn komst voor het team was op dat moment hard nodig, want McLaren had in korte tijd na de tegenvallende resultaten van de auto van 2018 zowel Technisch Directeur Tim Goss en Engineering Director Matt Morris zien vertrekken. McLaren had op het moment van zijn komst James Key al vastgelegd als haar nieuwe Technisch Directeur, maar de Engelsman zat toen nog vast aan zijn doorlopende contract met Red Bull. Die contractuele situatie werd uiteindelijk pas in februari, na de wintermaanden in de F1, opgelost.

Van Fry’s aanstelling werd destijds daarom al vermoed dat die op interimbasis was. De Brit werkte eerder voor Ferrari en Manor Racing, maar had sinds het ter ziele gaan van de laatste geen fulltime rol meer vervuld in de autosport.

Fry werd door McLaren CEO Zak Brown geroemd als een van de twee founding fathers van de MCL34, wat inmiddels de auto mag heten die na jaren van malheur voor een ommekeer zorgt bij het team. Het team staan na negen ronden op de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap met 52 punten en is daarmee na negen ronden – nog vóór de helft van het seizoen is verstreken – slechts tien punten verwijderd van haar seizoenstotaal van 2018.

Het is niet duidelijk wat hij na zijn periode bij McLaren zal gaan doen. Naar verluidt zou hij wel een verplichte afkoelperiode van zes maanden moeten uitzitten voor hij bij een ander team aan de slag kan gaan.

McLaren heeft gezegd dat ze niet publiekelijk ingaat op personele aangelegenheden, maar ontkende een vertrek van Fry ook niet.

F1-Planet.com