Home » Actueel » Ericsson: “De nieuwste Ferrari-motor een grote stap vooruit voor Sauber”

Ericsson: “De nieuwste Ferrari-motor een grote stap vooruit voor Sauber”

De komst van de laatste specificatie van de Ferrari power unit in het komende seizoen is een enorme stap vooruit voor Sauber. Dat stelt Sauber-coureur Marcus Ericsson. Het Zwitserse team maakte tot vorig jaar gebruik van één jaar oude motoren, maar nu ze een intensieve samenwerking is aangegaan met Ferrari’s zustermerk Alfa Romeo, krijgt ze de beschikking over de laatste technologie.

“Ik denk dat het een grote stap voorwaarts is dat we dezelfde motor is als Ferrari hebben”, stelt Ericsson, “het team heeft veel vertrouwen en motivatie om het goed te doen. Ik heb de auto in een computer animatie gezien en hij ziet er prachtig uit. Het zou een belangrijke stap vooruit moeten zijn.”

Ericsson denkt dat Sauber een belangrijke impuls zal krijgen door het nieuwe partnership met Alfa Romeo.

“Het partnership met Alfa Romeo betekent de terugkeer van een historisch merk in de F1”, zegt hij, “het is nog een reden om te geloven dat Ferrari ons maximale support geeft om te groeien.”

“We moeten het opnemen tegen Haas en Toro Rosso. Ik denk dat het in het komende seizoen in een aantal races heel onvoorspelbaar zal worden. Het zou op punten goed kunnen gaan, maar we zouden ook met Renault en Force India kunnen strijden. Maar er zullen andere races zijn waarin we problemen zullen hebben en verder achter liggen.”

“Het doel is eenvoudigweg om in de groep van teams in het middenveld te komen, maar het is duidelijk dat het een heel open strijd zal worden, Grand Prix na Grand Prix. Ik wil in een zo goed mogelijke vorm zijn om de voldoening te hebben die ontbrak in 2017.”

 

admin