Home » Actueel » Ericsson ontsnapt bij zware crash na DRS-probleem

Ericsson ontsnapt bij zware crash na DRS-probleem

Sauber-coureur Marcus Ericsson is op vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Italië met de schrik vrijgekomen na een zeer zware crash die hij meemaakte voor het aanremmen van de eerste chicane, de Variante del Rettifilio. Op het moment dat de Zweed in de remmen ging ter hoogte van het 100-meter markeringsbord voor de chicane brak die plotseling naar links uit en raakte op volle snelheid de vangrail. De enorme krachten die daarbij vrijkwamen maakten dat de Sauber in een gevaarlijke buiteling belandde waarbij die parallel aan de hekken meerdere keren over de kop sloeg en zwaar beschadigd tot stilstand kwam. Hij kon zelfstandig uit het wrak stappen en bleef ongedeerd.

Ericsson werd na de crash uit voorzorg naar het medisch centrum begeleid waar hij routinechecks onderging. Daar zou hij volledig ongedeerd worden verklaard en kon daarna terugkeren naar de hospitality van het Zwitserse team.

“Het gaat goed met me. Dank voor alle boodschappen”, zei Ericsson na afloop van de trainingen in een vlog op zijn social media, “het was een zware. Het is ongelooflijk hoe veilig de auto’s tegenwoordig zijn. Het is geweldig dat we zoveel focus op veiligheid hebben.”

“Maar ik voel me goed en hopelijk kunnen we morgen terug zijn en het gevecht weer aangaan. Ik kijk ernaar uit.”

Bij nader onderzoek en herhaling van de beelden bleek dat onder het aanremmen de DRS van de Sauber nog open stond. Het gebrek aan neerwaartse druk aan de achterkant verklaarde de plotselinge uitbraak van de auto naar links onder het remmen. Het bleek een probleem dat de Sauber-coureurs vaker hebben ondervonden. Charles Leclerc zei na afloop van FP2 dat hij het evenals zijn teamgenoot had meegemaakt.

“Het was heel lastig. We arriveerden aan het einde van het rechte stuk en wisten niet of hij dicht zou gaan of niet”, zei Leclerc, “ik had hetzelfde probleem, maar ik heb er meer geluk mee gehad. Hij sloot bij mij iets eerder dan bij Marcus. We hebben het probleem gevonden, we hebben het opgelost, maar dat vergde wat opoffering van de performance.”

“We weten wat we moesten doen morgen om dit probleem niet te hebben en volledige performance te hebben.”

De Sauber controle elektronica is zo geprogrammeerd dat de DRS in principe automatisch dicht zou klappen op het moment dat een coureur van het gas gaat, maar een coureur kan die functie ook uitschakelen middels een knop. Ericsson was kort voor de crash geïnformeerd dat hij de DRS handmatig kon sluiten. Het is niet duidelijk of hij de functie handmatig had uitgeschakeld of dat het systeem in automatische stand haperde.

Teambaas Frédéric Vasseur was blij dat Ericsson met de schrik vrij was gekomen na de horrorcrash en stelde dat het team tot de bodem ging om het probleem te identificeren en te verhelpen.

“In de eerste plaats ben ik blij te kunnen zeggen dat het goed gaat met Marcus, dat is het belangrijkste”, zei hij, “we konden het probleem identificeren dat het incident heeft veroorzaakt in het begin van FP2. Er was een probleem met zijn DRS, dat open bleef staan toen hij in de remmen ging voor Turn 1. We hebben kort daarna hetzelfde probleem gezien bij de auto van Charles en hebben hem onmiddellijk naar de pits gehaald om het probleem op te lossen. Charles heeft de situatie goed gemanaged op het circuit en bleef in FP2 geconcentreerd en eindigde de sessie op P9. Dat laat zien dat we een sterk potentieel hebben op dit circuit en we zijn optimistisch voor morgen.”

 

F1-Planet.com