Home » Actueel » Extra DRS-zones in Melbourne

Extra DRS-zones in Melbourne

De FIA heeft extra DRS-zones toegevoegd aan het Albert Park Circuit voor het weekend van de Grand Prix van Australië. Naast de al bestaande zone, waarvan het detectiepunt 13 meter voor Turn 14 ligt en activatie plaatsvindt bij het uitkomen van Turn 16, voegt de FIA voor dit jaar twee extra DRS-zones toe.

De DRS-detectiezone van Turn 16 geeft bij Turn 2 opnieuw een DRS-activatie. Een tweede detectiepunt wordt toegevoegd tussen Turns 10 en 11, die tot activatie leidt, 104 meter na de exit van Turn 12.

De FIA hoopt dat door de aanvullende DRS-secties het inhalen op het circuit wordt gestimuleerd. Het Albert Park Circuit stond tot nu toe te boek als een circuit waar inhalen moeilijk is. Het enige rechte stuk bij startfinish is slechts 380 meter lang en daarmee te kort om echt een groot verschil te kunnen maken met DRS.

De extra DRS-zone is geplaatst op een baangedeelte dat nog korter is, maar heeft met name als doel om coureurs in staat te stellen om zijn voorligger dichter te naderen. De DRS-zone op het rechte stuk zou daarmee effectiever kunnen werken.

Racedirecteur Charlie Whiting licht het besluit toe.

“De twee DRS-zones die we nu hebben, zijn niet erg effectief en wij dachten dat er nu een mogelijkheid was om iets te doen dat zich uitstrekt tussen Turns 12 en 13”, stelt hij, “als een coureur iets dichterbij kan komen dan anders het geval was, dan krijgt hij wellicht een detectie bij Turn 14, wat hem in staat zal stellen om die te gebruiken op de twee baangedeelten daarna.”

“Het biedt gewoon iets extra. We zullen proberen om op andere circuits ook effectievere oplossingen te brengen waar daarvoor mogelijkheden zijn.”

De coureurs zijn positief over het besluit. Zij verwachten dat de twee extra zones de Grand Prix een bepalende impuls kunnen geven.

“Het gaat je absoluut dichter bij de auto voor je brengen voor het einde van sector 3”, zegt Mercedes-coureur Valtteri Bottas over het extra punt bij Turn 13, “ik denk dat alle problemen in sector 3 er nog steeds zijn om dicht genoeg te kunnen naderen om op het rechte stuk of voor Turn 3 aan te vallen. Het gaat zeker helpen, hoeveel, dat moeten we gaan uitvinden.”

Haas-coureur Kevin Magnussen stelt dat het veel gaat helpen.

“Het zal nog steeds niet gemakkelijk zijn om in te halen, maar dit gaat heel veel helpen. Het gaat de race enorm verbeteren”, verwacht de Deen.

Max Verstappen betwijfelt of het veel zal brengen.

“Door de twee snelle bochter ervoor is het heel moeilijk om een auto dicht te volgen met de auto’s die we nu hebben. Misschien kun je met de DRS-zone daar ten minste iets dichterbij komen en misschien brengt dat je in een betere positie op het rechte stuk.”

F1-Planet.com