Home » Actueel » F1 Commission keurt reglementswijzigingen voor inhaalmogelijkheden goed

F1 Commission keurt reglementswijzigingen voor inhaalmogelijkheden goed

De F1 Commission heeft op dinsdag in Parijs een set voorgestelde reglementswijzigingen goedgekeurd voor 2019 die de inhaalmogelijkheden moeten bevorderen. Die voorstellen werden door de FIA en Liberty Media ingediend nadat het aantal inhaalacties in de Grand Prix van Australië in maart ver achterbleef bij de verwachtingen.

Liberty Media stelde onder meer een versobering van de voorvleugels en de wing endplates voor, een vereenvoudiging van de bargeboard sectie en een vergroting van het onderste deel van de achtervleugel voor een sterker DRS-effect.

De voorstellen kregen al heel snel bijval van de FIA, maar in gesprekken met de teams in Bahrein kwam de nieuwe commerciële rechtenhouder niet tot overeenstemming met de teams. Onder de F1-teams heerste grote verdeeldheid toen de voorstellen door F1 Managing Director Motorsports Ross Brawn werden voorgelegd. Die verdeeldheid was er ook tijdens verdere vergaderingen in Baku nog en er leek te weinig steun voor de voorstellen om ze in stemming te brengen in de F1 Commission. Het voorstel werd desondanks ingebracht en daarbij stemden uiteindelijk vier van de tien teams voor: Mercedes, Williams, Force India en Sauber stemden in met het voorstel. De meerderheid van de teams kon het echter nog altijd niet eens worden over de voorstellen. Op basis van de stemmen van de FIA, van Liberty Media, de belangrijkste sponsors en de vertegenwoordigers van de promoters werden de meeste voorstellen aangenomen. Alleen de aanpassing van de bargeboard sectie haalde het niet.

Voordat de wijzigingen daadwerkelijk kunnen worden doorgevoerd in de Technische Reglementen voor 2019 zullen ze moeten worden geratificeerd door het World Motor Sport Council. Normaal gesproken is dat een formaliteit en stemt het Council in als er een brede meerderheid is voor voorstellen, maar Ferrari heeft in het WMSC een vetorecht. De Scuderia behoort tot de felle tegenstanders van de voorstellen en het zal moeten blijken of ze dat veto zal inroepen om de wijzigingen alsnog te blokkeren.

De FIA en Liberty Media hebben met het doorzetten van de stemming een duidelijk statement afgegeven. Een meerderheid behalen bij de F1-teams voor het aannemen van voorstellen is niet langer heilig en er wordt niet ongelimiteerd gewacht tot door alle partijen overeenstemming wordt gevonden. De stemmen van de kleinere teams wegen bovendien nu even zwaar als die van de zes topteams, die eerder in de F1 Strategy Group het patent hadden op de reglementen.

De reglementswijzigingen zijn om nog een andere reden heel veelbetekenend, want ze zijn koersbepalend naar de toekomst. Voor 2021 willen de FIA en Liberty Media verder gaan op de ingeslagen weg en nog verdergaande aërodynamische aanpassingen doorvoeren.

De stemming in de F1 Commission was het laatst mogelijke moment om zonder unanieme steun reglementswijzigingen voor 2019 in te brengen. Na 30 april 2018 zouden voorstellen door alle partijen moeten worden gesteund, zeker op dit onderwerp een virtuele onmogelijkheid.

Williams was van alle teams de meest uitgesproken voorstander van de voorstellen. Het team uit Grove stelde als een van de weinige dat het zinvol was om nu al tot actie over te gaan in plaats van te wachten tot 2021.

“Ik denk dat het allemaal wel zinvol is”, zei Chief Technical Officer Paddy Lowe, “we hebben nog drie jaar in deze formule en als we nu geen veranderingen doorvoeren, dan wordt het een beetje zinloos, want er staan grote veranderingen op stapel voor 2021. Dus it is het moment dat de F1 moet handelen en dat besluitvaardig moet doen in het belang van de show.”

 

Red Bull-teambaas Christian Horner was het niet met hem eens.

“Ik zou verbaasd zijn als het er doorkomt”, zei Horner nog in Baku, “het is een snapshot van 2021, maar in isolatie tot stand gekomen. Er zijn consequenties die schadelijk zijn, dus we kunnen voor dit moment dingen beter houden hoe ze zijn en een compleet nieuw pakket neerzetten voor 2021 dat alles bevat.”

F1-Planet.com