Home » Actueel » F1: “Niet serieus in gesprek met nieuwe teams”

F1: “Niet serieus in gesprek met nieuwe teams”

De F1 Group is blij met de toenemende belangstelling van potentiĆ«le nieuwe toetreders tot de Formule 1, maar stelt “niet serieus in gesprek” te zijn met gegadigden. In de afgelopen week werd duidelijk dat in navolging van het Panthera Asia-initiatief van twee voormalig WEC-privateers ook een nieuw initiatief rond Campos Racing wordt opgezet. Campos was eerder betrokken bij de oprichting van het Hispania Racing Team (HRT), dat van 2010 tot 2012 in de Formule 1 actief was. Dat team zou met voormalig Super Aguri-ontwerper Peter McCool zelfs al een Technisch Directeur hebben aangesteld.

De F1 Group stelde in een reactie echter op korte termijn geen plannen te hebben om de grid met nieuwe teams uit te breiden.

“Na de publiciteit in de afgelopen dagen van verschillende entiteiten die hun ambitie hebben uitgesproken om deel te nemen in het FIA Wereldkampioenschap Formule 1 vanaf 2021, kunnen wij, hoewel de Formule 1 hun belangstelling waardeert, bevestigen dat er geen serieuze gesprekken gaande zijn met personen of bedrijven over de toelating van een nieuw team”, stelde de F1 in een verklaring.

F1’s Motorsport Managing Director Ross Brawn bevestigde onlangs de groeiende belangstelling.

“We hebben een verrassend aantal teams dat interesse heeft getoond”, zei Brawn, “maar wat wij hebben gezegd tegen die teams is ‘laten we eerst die regels introduceren en de situatie stabiliseren’. Laten we eerst alles goed laten werken voordat we meer teams gaan zoeken.”

“Ik denk dat met de 10 teams die we hebben, 10 gezonde teams, dat de F1 er eigenlijk genoeg heeft. En als we extra teams toevoegen, dan moeten ze echt wat toevoegen aan de show. We moeten leren van de geschiedenis. Zoveel teams kwamen en gingen en voegden niet echt iets toe aan de F1.”

“Dus ik denk dat we moeten stabiliseren wat we in 2021 introduceren en dan kijken of er een mogelijkheid is voor nieuwe teams.”

F1-Planet.com