Home » Actueel » F1 onthult de Formule 1-auto van 2021

F1 onthult de Formule 1-auto van 2021

De F1 Group heeft op donderdag het langverwachte, definitieve concept van de Formule 1-auto van de toekomst wereldkundig gemaakt. Ze onthulde op donderdagochtend in Austin de 3D-animaties van de auto die vanaf 2021 zal zijn verankerd in de Technische Reglementen van de sport.

De Reglementen werden op donderdag officieel goedgekeurd door het World Motor Sport Council nadat de F1-teams zich al eerder gezamenlijk hadden neergelegd bij de invoering.

Meer dan twee jaar is eraan gewerkt door het technische team van F1 Group dat werd samengesteld door Managing Director Ross Brawn. In samenwerking met de FIA en de F1-teams werden de concepten in de afgelopen maanden verder verfijnd. Het resultaat mag een revolutie heten in de F1-reglementen. Niet eerder werd een reglementenconcept zo zorgvuldig voorbereid als nu en het is lang geleden dat zo’n grote stap wordt gezet ten opzichte van het voorgaande tijdperk. Met duidelijk andere, spectaculairdere aërodynamische lijnen, de invoering van 18-inch wielen en de terugkeer van ‘ground control’ is het verschil met de huidige F1-auto’s in een oogopslag duidelijk.

De nieuwe generatie F1-auto’s moet de sport spectaculairder en aantrekkelijker maken, afrekenen met de inhaalproblematiek en de ontwikkelingswedloop van de teams beteugelen door een stringente definitie van de reglementen en standaardisatie van een groot aantal onderdelen.

F1 CEO Chase Carey heeft er vanaf het begin op aangestuurd om de sport naar een hoger plan te tillen en een breder publiek aan te spreken. Het verbeteren van het racen is daarbij altijd het uitgangspunt geweest, zonder afbreuk te doen aan de hoogwaardige technologie.

“De Formule 1 is een ongelooflijke sport met een geweldige historie, helden en fans van over de hele wereld”, stelt Carey, “wij respecteren het DNA van de Formule 1 ten zeerste, wat een combinatie is van sportcompetitie, uniek getalenteerde en dappere coureurs, toegewijde teams en hoogwaardige technologie. Het doel is altijd geweest om de competitie en actie op het circuit te verbeteren en tegelijkertijd de sport een gezondere en aantrekkelijkere business te maken.”

“De goedkeuring van het pakket reglementen door het World Motor Sport Council is een cruciaal moment en zal helpen om nog spannender wiel-aan-wiel racen mogelijk te maken voor al onze fans. De nieuwe reglementen zijn het resultaat van een twee jaar durend proces van bestudering van technische, sportieve en financiële problemen om op basis daarvan een pakket reglementen te ontwikkelen.”

“Formula 1 is an incredible sport with a great history, heroes and fans all over the world,” said Chase Carey, Chairman

“We hebben gedurende dat proces veel veranderingen doorgevoerd naarmate we input ontvingen van de teams en andere betrokkenen en wij geloven heilig dat we de doelen hebben bereikt die we onszelf hadden gesteld om te leveren. Die reglementen zijn een belangrijke en grote stap, maar dit is een continu proces en we zullen de reglementen blijven verbeteren en zullen verdere stappen nemen om de sport in staat te stellen om te groeien en haar volledige potentieel te bereiken.”

“Een van de belangrijkste initiatieven die we in de toekomst zullen aanpakken, is de milieu-impact van onze sport. We hebben al de meest efficiënte motor ter wereld en in de komende weken lanceren we plannen om de impact van onze sport op het milieu te verminderen en uiteindelijk te elimineren. We zijn altijd toonaangevend geweest in de auto-industrie en geloven dat we ook in dit kritieke probleem een ​​leidende rol kunnen spelen. ”

FIA-president Jean Todt zei dat het een heugelijke dag is voor de sport waarin twee jaar van voorbereiding zijn besluit heeft gekregen.

“Na meer dan twee jaar intensief onderzoek en ontwikkeling, nauwe samenwerking met onze partners in de Formule 1 en met de steun van de teams en coureurs, circuitontwerpers, de leverancier van enkele banden, Pirelli en alle F1-stakeholders, de FIA ​​is trots om vandaag de set voorschriften te publiceren die de toekomst van de Formule 1 vanaf 2021 zal bepalen.”

“Het is een grote verandering in de manier waarop de top van de autosport zal worden gerund en voor het eerst hebben we de technische, sportieve en financiële aspecten in één keer aangepakt. De 2021-reglementen zijn echt een samenwerking geweest en ik geloof dat dit een geweldige prestatie is.”

“Een cruciaal element voor de FIA ​​om vooruit te komen, zijn de milieuoverwegingen – Formule 1 heeft al de meest efficiënte motoren ter wereld en we zullen blijven werken aan nieuwe technologieën en brandstoffen om deze grenzen verder te verleggen. Wat de FIA ​​vandaag publiceert is het beste raamwerk dat we mogelijk kunnen hebben om concurrenten en belanghebbenden ten goede te komen en tegelijkertijd een opwindende toekomst voor onze sport te garanderen.”

F1-Planet.com