Home » Actueel » F1 onthult ontwerpdetails 2021-auto’s

F1 onthult ontwerpdetails 2021-auto’s

De F1 Group heeft op vrijdag de eerste ontwerpdetails onthuld van de 2021-auto’s. F1 Managing Director Motorsports Ross Brawn lichtte in Singapore de plannen toe. De ontwerpen zijn het resultaat van intensief onderzoek van de ontwerpgroep die hij een jaar geleden samenstelde van voormalig topengineers in de Formule 1. Onder hen: voormalig Ferrari-ontwerper Nikolas Tombazis, Benetton/Renault- en Williams-veteraan Pat Symonds en oud-Williams-ontwerper Jason Somerville.

Na drie fasen van waarin visies werden ontwikkeld, ontwerpen geconcretiseerd en getest in de windtunnel, finaliseerde de groep in overleg met de teams het ontwerp van het prototype.

“Ik zie niet in waarom we geen auto’s zouden kunnen hebben die er goed uitzien”, zei Brawn, “het frustreert me als een auto er in een game beter uitziet dan de auto’s waarmee we racen op het circuit.”

“Dat wil niet zeggen dat we ons volledig zullen laten beïnvloeden door wat er goed uitziet in een game. Het moet een geweldige race-auto zijn.”

Brawn stelt dat de esthetische kenmerken van de auto niet de eerste prioriteit.

“Het eerste doel is om racebare auto’s voort te brengen, auto’s die in staat stellen om dicht met elkaar te racen.”

“We zien het in andere vormen van racen, maar dat zijn vaak categorieën met vastgestelde ontwerpen en waarbij iedereen met dezelfde auto racet.”

“F2-auto’s verliezen minder performance als ze tegen elkaar racen, maar de nieuwe IndyCar doet het in dat opzicht geweldig. We hebben wat informatie uitgewisseld met IndyCar over hun ervaringen.”

“Ik ben behoorlijk optimistisch dat we auto’s zullen voortbrengen die er geweldig uitzien en dat ze veel effectiever met elkaar kunnen racen dan in het verleden. Het is voor het eerst dat de F1 echt vol heeft ingezet op deze aspecten, maar ik wil auto’s die er sterk uitzien.”

Brawn stelt dat de betrokkenheid van de teams het ontwerp nu in een stroomversnelling zullen brengen.

“De teams zijn hier nu bij betrokken, maar alle teams hebben nu modellen die wij hebben geïnitieerd en zij kijken ernaar en geven ons informatie. Alle 10 teams werken aan de beste oplossing voor 2021, dus er zijn regelmatige reviews van alle teams.”

“De teams hebben een beperking als het gaat om de hoeveelheid aërodynamicatests die ze kunnen doen, maar de FIA heeft ze wat extra tijd gegeven om aan dit project te werken, dus er is een geweldige incentive om de beste oplossing te vinden. Wat we uit hun modellen halen, is vergelijkbaar met onze eigen bevindingen.”

De ontwerpen tonen eenvoudiger, maar agressiever vormgegeven auto’s met de terugkeer van een lage neus, scherpere hoeken en agressiever vormgegeven uiteinden. Aërodynamica achter de voorwielen en aërodynamische vormgeving van de wielophangingen behoren nagenoeg tot het verleden.

Brawn stelt dat de vereenvoudigde aërodynamica niet betekent dat DRS in de toekomst zal verdwijnen. De wegklapbare achtervleugel kan behouden blijven.

“Ik denk dat we die kunnen behouden”, zegt hij daarover, “ik zou graag zien dat we op een punt komen waar DRS niet zo kritisch is.”

“Maar het is iets heel gemakkelijks om te hebben of eraf te halen als we denken dat auto’s met elkaar kunnen vechten.”

“Inhalen is uiteindelijk de optelsom, maar het is belangrijk om een geweldig duel te kunnen hebben en als auto’s elkaar niet consequent kunnen volgen, omdat de banden slijten en door een verlies van performance, dan kun je die duel s niet hebben.”

“We kunnen een geweldig duel hebben waar de leidende coureur uiteindelijk nog steeds leidt, maar waarbij we wel een geweldig duel hebben gehad.”

“We hebben ons ingezet om ervoor te zorgen dat we onderscheid hebben gemaakt tussen inhalen en racen. Racen zal vaak uitmonden in inhalen. In Monza zag ik wat statistieken dat de helft van de inhaalacties met DRS werden uitgevoerd en de helft zonder. Dus er was heel veel actie in Monza, maar het is in dat opzicht een uniek circuit. We hebben meer circuits nodig waar de auto’s kunnen strijden.”

 

F1-Planet.com