Home » Actueel » F1 overwoog Silverstone voor 1000e Grand Prix

F1 overwoog Silverstone voor 1000e Grand Prix

De F1 Group heeft serieus overwogen om de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone voor 2019 naar voren te halen om die als locatie voor de 1000e Grand Prix sinds de start van het Wereldkampioenschap in 1950 te laten dienen.

Destijds was Silverstone het decor van de aller eerste Grand Prix verreden voor het Werelkampioenschap. De F1-organisatie vond het daarom bij uitstek de locatie om de 1000e Grand Prix te organiseren.

Dat zou echter betekenen dat de race in april zou moeten worden verreden, als derde race van 2019. Dat zag de organisatie van de Grand Prix, de BRDC, niet zitten.

De weersomstandigheden kunnen vroeg in april nog zeer grillig zijn in het Verenigd Koninkrijk en de organisatoren hoefden niet lang in het geheugen te graven om het schrikbeeld voor ogen te hebben. In 2000 werd de Grand Prix door Bernie Ecclestone naar een datum in april verordonneerd. Zware regenval teisterde in dat weekend het circuit. Het zorgde ervoor dat de onverharde parkeerterreinen volledig onderliepen en onbruikbaar werden. Voor de poorten van het circuit ontstonden kilometers lange files en de organisatie was zelfs genoodzaakt toeschouwers te adviseren thuis te blijven.

Die situatie wilde de organisatie niet nogmaals en bedankte de F1 Group voor de eer.

“Silverstone was de eerste Grand Prix en wij hadden graag gezien dat we voor de 1000e Grand Prix terug zouden gaan naar de plek van de eerste”, vertelt F1’s Commercieel Manager Sean Bratches, “ik denk dat dat een mooi verhaal een mooie harmonie zou zijn geweest.”

”Maar toen mij, als relatief nieuwe Brit, werd verteld dat het weer in april suboptimaal is, hebben ze me dat snel ontraden.”

In plaats van Groot-Brittannië zal nu China de locatie van de 1000e Grand Prix zijn.

Bratches wil de gelegenheid aangrijpen omhet groots te vieren.

“We hebben veel tijd besteed aan dit onderwerp en we hebben gekeken naar verschillende omstandigheden, weerpatronen enzovoort”.

”China is een geweldige plek om te racen. Het is onderdeel van onze toekomst en we vinden het heel spannend om daar naar toe te gaan voor deze race.”

“Dat gezegd hebbende, volgend jaar gaan we vieren als het jaar van de 1000e Grand Prix, dus jullie gaan daar gedurende het jaar dingen van terugzien, waarmee we deze ongelooflijke mijlpaal gaan vieren.”

 

admin