Home » Actueel » F1 sluit overeenkomst met Hard Rock Stadion voor GP in Miami

F1 sluit overeenkomst met Hard Rock Stadion voor GP in Miami

De Formule 1 is een belangrijke stap dichter bij de zo gewenste Grand Prix in Miami gekomen. De F1 Group heeft een principeovereenkomst gesloten met het Hard Rock Stadium in Miami voor de organisatie van een Grand Prix vanaf 2021. Rond het stadion, dat de thuishaven is van NFL-team Miami Dolphins, zou een stratencircuit worden aangelegd dat de F1 zichtbaarheid moet brengen in een van de meest prominente steden van de Verenigde Staten.

De F1 was al eerder in gesprek met Miami over de organisatie van een Grand Prix, maar plannen voor een stratencircuit in het Bayfront kwartier strandden op bezwaren van omwonenden en bedrijven in de nabijheid van circuit. Door die bezwaren zou de City Commission de plannen uiteindelijk van tafel vegen.

Na het stranden van die plannen werd de aandacht gevestigd op een nieuwe locatie in het Miami Gardens gebied ten noordwesten van de originele locatie is het perceel van het Hard Rock Stadium en Vice-Voorzitter en CEO Tom Garfinkel wilde de F1 graag een alternatief bieden.

Na een zorgvuldige verkenning werd op woensdag het akkoord op hoofdlijnen gepresenteerd. In een gezamenlijk statement stelden Tom Garfunkel en F1’s Commercieel Manager Sean Bratches:

“Wij zijn heel blij om te kunnen aankondigen dat de Formule 1 en Hard Rock Stadium een principeakkoord hebben bereikt voor de organisatie van de aller eerste Formule 1 Grand Prix van Miami bij het Hard Rock Stadium.”

“Met een jaarlijkse impact van meer dan $400 miljoen en 35.000 kamernachten, zal de Formule 1 Grand Prix van Miami jaarlijks een economische magneet zijn voor Zuid-Florida.”

“Wij zijn onze fans, gekozen officials en de lokale toerisme-industrie dankbaar voor hun geduld en steun gedurende dit proces. Wij kijken ernaar uit om het grootste racespektakel op deze planeet voor de eerste keer naar een van ‘s-werelds meest iconische en glamoureuze regio’s te halen.”

In de plannen van de F1 en het Hard Rock Stadium zou een stratencircuit verrijzen dat via de NW 199th Street en de NW 203rd Street rond het stadion leidt. Het oppervlak dat het circuit bestrijkt is daarmee aanzienlijk kleiner dan in eerdere plannen het geval was.

De plannen zullen goedkeuring moeten krijgen van de Miami-Dade County Commission.

“Afhankelijk van de medewerking van de Miami Dade County Commission, verwachten wij dat de eerste race plaats kan vinden in mei 2021”, besluiten de F1 en het Hard Rock Stadium de verklaring.

Mocht de race formele goedkeuring krijgen, zal de Grand Prix van Miami de tweede Grand Prix in de Verenigde Staten zijn naast de Grand Prix van de VS die wordt verreden op Circuit Of The Americas in Austin, Texas.

F1-Planet.com