Home » Actueel » F1 stevent af op kostenplafond van $175 miljoen vanaf 2021

F1 stevent af op kostenplafond van $175 miljoen vanaf 2021

De Formule 1 stevent af op de invoering van een kostenplafond van $175 miljoen per seizoen. Die limiet zou voor vijf jaar worden vastgesteld voor de periode 2021-2025. Het kostenplafond is onderdeel van de nieuwe Financiële Reglementen die vanaf 2021 onderdeel zullen vormen van de regels waaraan de F1-teams zich moeten conformeren.

Het kostenplafond was lange tijd het middelpunt van discussies, waarbij de topteams en de kleinere teams lijnrecht tegenover elkaar stonden over de hoogte en verdere voorwaarden van een kostenlimitering. Aanvankelijk wilden de topteams geen plafond boven $250 miljoen accepteren. Eerder dit jaar werd een systematische afbouw overwogen, beginnende met een bedrag van $200 miljoen in 2021 tot $150 miljoen twee jaar later. In de huidige afspraken wordt de afbouw eruit gehaald en zal gedurende vijf jaar een plafond van $175 miljoen worden gehanteerd. Het bedrag zou wel onderhevig zijn aan eventuele correcties voor inflatie.

Een aantal kosten zijn geen onderdeel van het plafond, waaronder de salarissen van de coureurs, marketingkosten, reiskosten en kosten voor de motoren.

De FIA gaat het plafond met kracht afdwingen. De verbinding tussen de reglementen stellen de automobielfederatie in staat om zware straffen op te leggen bij overtredingen, waaronder het opleggen van puntverlies. Teambazen kunnen tevens hun licenties verliezen.

Het kostenplafond zou zijn ontworpen door voormalig Honda/Brawn/Mercedes CFO Nigel Kerr die in 2017 door Ross Brawn bij Formula One Management werd betrokken als Finance Director.

In de plannen wordt voorgesteld al in 2020 een “dry run” aan te gaan, waarbij de teams worden uitgedaagd om dan al openheid van zaken in hun financiële huishouding te geven. De controle wordt alom als een van de lastigste horden gezien voor het succes van een kostenplafond, zeker gezien de verregaande samenwerkingen die tegenwoordig bestaan tussen teams.

F1-Planet.com