Home » Actueel » F1-teams akkoord met 22 races in 2020

F1-teams akkoord met 22 races in 2020

De tien Formule 1-teams hebben op zondag ingestemd met het voorstel van Formula One Management om het Wereldkampioenschap van 2020 te laten gaan over een baanbrekende 22 ronden. FOM vroeg de teams hiermee in te stemmen nadat duidelijk werd dat de Grand Prix van Spanje toch groen licht kreeg van de regionale regering van Catalonië. Met de toevoeging van Nederland en Vietnam op de kalender en het waarschijnlijke aanblijven van Italië en Mexico, lijkt het erop dat de sport alleen Duitsland verliest in 2020 en daarmee 22 Grands Prix heeft opgelijnd voor 2020.

De teams wilden de uitbreiding op de kalender onder een aantal voorwaarden accepteren. De extra race levert extra inkomsten op, maar het was belangrijk dat ze er geen extra power unit voor zouden hoeven gebruiken. De fabrikanten in de Formule 1 hebben toegezegd te zullen nastreven dat ze volgend jaar met 3 power units de 22 Grands Prix zouden kunnen afleggen.

Een andere voorwaarde was dat de beruchte triple-header, drie opeenvolgende raceweekends, niet meer terug zou keren omdat die een te zware belasting zou zijn voor de teams. FOM heeft toegezegd dat verzoek te zullen honoreren. Het zal betekenen dat er in plaats daarvan een paar extra back-to-back races zullen ontstaan.

Mercedes-teambaas Toto Wolff bevestigde het akkoord van de teams over de kalender van 2020.

“In een notendop hebben we ingestemd met een 22e race”, zei Wolff, “we moeten Liberty hun eigen business laten runnen en hun business is het laten groeien van de F1. Als zij promoters weten aan te trekken, moeten wij hen daarin steunen.”

“Dus we zouden de Technische Reglementen niet moeten hoeven aanpassen om een extra race te hebben. Dat is de discussie die we hebben gevoerd. Het zou niet moeten worden gezien als een mogelijkheid om meer onderdelen te gebruiken.”

“Maar tegelijkertijd moeten we onze mensen en onszelf beschermen, want we zouden op een punt te kunnen komen waarop het niet meer te doen is met een enkele crew. Dat wordt een factor waar we een oplossing voor moeten vinden.”

F1-Planet.com