Home » Actueel » F1 toont teams futuristischer ontwerp van de voorvleugel voor 2021

F1 toont teams futuristischer ontwerp van de voorvleugel voor 2021

De F1 Group heeft de F1-teams in de afgelopen week een nieuw, futuristischer ontwerp van de voorvleugel voor 2021 getoond. Nadat vorige maand de eerste beelden openbaar werden van het prototype F1-auto voor 2021 in de windtunnel, heeft het ontwerpteam dat werd samengesteld door Managing Director Motorsports Ross Brawn verdere aanpassingen getest. De beelden van die nieuwste ontwikkeling blijven nog even buiten het oog van het publiek, maar circuleert nu bij de teams.

De laatste ontwikkeling heeft codenaam ‘Lima’ en valt op doordat de voorvleugel niet langer recht is, maar heeft in plaats daarvan twee uitlopende flappen en endplates die in een scherpe hoek naar boven gericht zijn. De bovenkant van de vleugel ziet er meer uit als die van een passagiersvliegtuig. De neus van de auto zakt in totaal 25 millimeter ten opzichte van de huidige neus. en zal direct worden verbonden aan de drielaagse vleugel eronder. De step plane verdwijnt daarmee. De bovenkant van het gebied achter de wing endplates zal niet geheel worden gevuld, waarmee een gebied ontstaat waar de teams aan kunnen werken.

Het ontwerp is al enige tijd onderhanden van F1 Chief Technical Officer Pat Symonds en FIA’s Hoofd Technische Zaken Single Seaters Nikolas Tombazis. De nieuwe vleugels blijven in ontwikkeling tot volgende maand de Technische Reglementen zullen worden gepuliceerd.

De bovenstaande afbeelding is een impressie van het ontwerp en niet de officiële afbeelding die in omloop is gebracht door de FIA.

F1-Planet.com